Megjelent: 11 éve

Vállalkozói igazolvány a szexmunkásoknak

A Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete 48 millió forintot nyert uniós pályázaton, amelyet ügyvédhálózat kialakítására, érdekvédelemre, tanácsadásra, oktatásra fordítanak, illetve arra, hogy a sajtóban terjedjen el a szexmunkás kifejezés.

A Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének célja, hogy minél több prostituált váltsa ki a vállalkozói igazolványt, fizessen adót és élvezze az ezzel járó előnyöket: legyenek biztosítottak, hitelképesek és nyugdíjjogosultak. Ezért pályáztak uniós támogatásra is. A fél évvel ezelőtt az Új Magyarország fejlesztési terv keretében elnyert közel 48 millió forintból ügyvédhálózatot építettek ki Budapesten, Nyíregyházán, Kecskeméten, Pécsett, tanácsadásokat tartanak, honlapot fejlesztenek, emberkereskedelemmel és migrációval kapcsolatos oktatásban részesítik munkatársaikat.

Mint Szabó András, a projekt menedzsere elmondta, szórólapokat is osztanak majd a prostituáltak között, hogy felhívják a figyelmüket a jogsegélyszolgálatra és a vállalkozóvá válás előnyeire. Egyre többen váltják ki a vállalkozói igazolványt, de azt nem tudni, hogy a körülbelül 15 ezer prostituáltból hányan dolgoznak ebben a formában.

Földi Ágnes, az egyesület elnökének becslése szerint több százan lehetnek. Elmondta, hogy tud olyan prostituáltról, aki azért volt kénytelen visszaadni vállalkozói igazolványát, mert döntenie kellett: adót fizet vagy bírságokat. Szerinte ez a helyzet csak akkor oldódhat meg, ha az önkormányzatok hosszú évek után végre kijelölik a türelmi zónákat.

A 48 millió forint másik részét arra költik, hogy megváltoztassák a média hozzáállását a prostitúció kérdéséhez. Szerintük ugyanis már a sajtóban használt kifejezések sem megfelelőek: prostituált helyett a szexmunkás szó bevezetését javasolják, augusztustól az egyesület neve is megváltozik Magyarországi Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületére.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk