Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Vasutassztrájk: továbbra is bizonytalan a vonatközlekedés

Csütörtökön is bizonytalan a vasúti menetrend a VDSZSZ Szolidaritás munkabeszüntetése miatt, ezért útvonal-rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani - tájékoztatta Kavalecz Imre, a Máv Zrt. sajtófőnöke az MTI-vel, hozzátéve: a MÁV így is megszervezi a vonatközlekedést, a lehetőségeihez képest és a vasúti biztonsági előírások betartásával.

A MÁV-START 731 munkavállalója közül 244-en sztrájkoltak az éjszaka folyamán, 487-en dolgoztak. A MÁV Zrt. pályavasúti területén a forgalomirányítást végző 1658 vasutas közül csupán 95-en nem vették fel a munkát, így 1563-an dolgoztak - olvasható a tájékoztatásban.

A budapesti Déli pályaudvaron és a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, és a Nyugati pályaudvar működik, de a járatok ritkák és bizonytalanok - jelentette az MTI helyszíni tudósítója. Budapest környékén, Rákoshegy - Újszász - Szolnok között járnak a vonatok. A ceglédi és a váci vonalon kétórás közlekedési rend van, a vonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek. A veresegyházi és az esztergomi vonalon néhány vonat jár. Rákoson és Aszódon sztrájkolnak, ezért Pécel és Gödöllő között egy-egy vonat közlekedik. Hatvannál is sztrájkolnak.

A Budapest-Kelenföld - Székesfehérvár-Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi vonalon óránként van közlekedés Kelenföldig. A Komárom, Győr és Hegyeshalom felé menő vonatok is ezt a pályaudvart használják. Kunszentmiklós és Tass körzetében akadozik a személyszállítás.

A miskolci Tiszai pályaudvaron, Nyékládházán, Egerben, Forró-Encsen, Novajidrányban, Edelényben, Kálon sztrájkolnak. Az utasokat Bz-motorvonatok szállítják Ózd, Tornanádaska, Mezőkeresztes, Füzesabony, Hatvan felé, valamint Olaszliszka és Sátoraljaújhely között. Füzesabony és Eger között nincs vonat. Mezőzombornál sztrájkolnak.

Debrecen és Nyíregyháza környékén sem tud minden vonat eljutni a végállomására. Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. A helyi személyvonatokat ritkítják, személyzetüket hatékonyabban használhatják a fontosabb vonatokhoz. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás és Kondoros, Mezőhegyes és Battonya Szeged és Szabadka között, valamint a Mezőtúr - Orosháza - Mezőhegyes vonalon. Baja, Kecskemét, Békéscsaba helyzete egy-egy vonat kimaradása mellett kielégítő, de késések mindenütt vannak.

Szombathely állomás még mindig nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatoknak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnét tovább utazhatnak vonatokkal.

Zalaegerszegen az átmenő forgalom biztosított, a forgalmi szolgálatra beosztott munkatársak közül mindenki felvette a munkát. A jegyvizsgálók korlátozták a vonatközlekedést, összesen három vonatot tudtak indítani Szombathely, Nagykanizsa és Hodos irányába. Celldömölkön a korábbiakhoz hasonlóan biztosított az átmenő személyforgalom, bár a forgalmi szolgálatban dolgozó munkatársak itt sem befolyásolják a személyvonatok közlekedését.

A MÁV-START Zrt. honlapján az utazni készülők folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét. A www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt "Sztrájk percről-percre" rovatában rendszeresen frissítik a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információkat - olvasható a közleményben.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így nő egy 30 fős elemzőközpont csaknem hetvenszeresére

A Morgan Stanley budapesti irodája, amely az elmúlt 14 évben 30 fősről 2000 embert foglalkoztató globális központtá nőtt, idén is folytatja a... Teljes cikk

Rabok is gyártják majd a MÁV-dolgozók cipőit

Egy 40 fogvatartottat is foglalkoztató cég nyerte a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. mintegy 42 ezer munkavédelmi és egyéb lábbeli gyártására kiírt tenderét. Teljes cikk

Az Apple sosem tér vissza a járvány előtti munkarendhez

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint a home office hatására hosszú távon is új munkavégzési szokások maradnak fenn a cégnél. Jelenleg az... Teljes cikk