Megjelent: 11 éve

Vértes elfogadná a kormányfői posztot

Elvállalná a miniszterelnök-jelöltséget Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, ha a politikai erők támogatják a programját. Előzetesen egyeztettek vele, de a politikai erők még nem kérték fel jelöltnek.

Vértes András, a GKI elnöke hangsúlyozta, neki van egy programja, ebben meg kell egyezni minél több politikai erővel, és ha megegyeztek, akkor tud dönteni arról, hogy elvállalja-e a kormányfő-jelöltséget. Vértes András közölte, a GKI előrejelzése semmilyen értelemben nem miniszterelnöki program. A részleteket firtató kérdésekre azt mondta, minden további kérdést túl korainak tart. Az elnök szerint a pártoknak kell eldönteniük, kiket, hogyan kérnek fel. Mint mondta, a jelöltség nagy megtiszteltetés, egész csapat munkájának elismerése. A GKI elnöke nem lát túl nagy esélyt átfogó politikai konszenzusra, noha az ország szempontjából ezt nagyon fontosnak tartaná.

Az MSZP egyik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: sürgős teendők vannak, gyors lépésekre van szükség, a pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzéséért, a válság hatásainak csökkentéséért haladéktalanul meg kell indítani a szerkezeti reformokat. Úgy fogalmazott, "egyszerre kell változtatás és stabilitás, az embereknek meg kell mutatni azt, hogyan fogják túlélni ezt a helyzetet". Ez döntő kérdés ma Magyarország számára - hangoztatta, hozzátéve, hogy nagyon nagy baj, ha e mögé a politika nem sorakozik fel.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden este jelentette be, hogy Glatz Ferenc akadémikus, Surányi György volt jegybankelnök és Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Fodor Gábor, az SZDSZ vezetője szerdán reggel arról beszélt, hogy pártja számára Surányi György elfogadható miniszterelnök-jelölt.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter