Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Vezetőváltás a francia vasúttársaság élén

Guillaume Pépy, a jelenlegi általános igazgató lesz a francia állami vasúttársaság (SNCF) új elnöke.

A miniszterelnöki hivatal kormányrendeletben nevezte ki az állam képviselőjének a jelenlegi igazgatót. Ez azt jelenti, hogy jövő szerdától kiváló kommunikációs képességeiről ismert és a médiában nagyon népszerű Pépy veszi át az SNCF irányítását a "vasút vasladyjének" becézett Anne-Marie Idractól, aki mindössze 18 hónapig állt a társaság élén.

A 49 éves Pépy örök másodikként 1993 óta több elnök jobb kezeként dolgozott az SNCF-nél. A múlt őszi országos tömegközlekedési sztrájk alatt azonban a média kedvence lett. Egyrészt naponta többször személyesen tájékoztatta az utasokat és a közvéleményt a forgalom alakulásáról, másrészt sikerült elfogadtatnia a szakszervezetekkel a jobboldali kormányzat által elindított nyugdíjreformot. A France 2 közszolgálati televízió híradójának kommentárja szerint a kinevezés a jutalom a reform megvalósításában játszott döntő szerepéért.

A szakszervezetek többsége üdvözölte a "vasút Tony Blairjének" is becézett Pépy kinevezését. Alain Camby vasutas szakszervezeti vezető szerint azonban az új elnök valójában nem tárgyaló, hanem kiváló kommunikátor, akinek megnyilatkozásaiból úgy tűnik, mintha szociális párbeszéd indult volna meg az SNCF-nél, pedig valójában csak ő hallatja hangját.

A jobboldali kormány döntése egyben fontos politikai üzenet is. Guillaume Pépy ugyanis baloldali meggyőződésű, 1988 és 1991 között Martin Aubry szocialista munkaügyi miniszter kabinetfőnöke volt, de soha nem titkolta Nicolas Sarkozy államfő iránti nagyrabecsülését.

A kormány közleménye szerint az SNCF új "nagy hitellel" bíró elnökének elsősorban a jelenleg deficites teherszállítás és a konkurencia előtt 2010-ben megnyíló személyszállítás átszervezése lesz a legfőbb feladata.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter