Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Vezetőváltás a francia vasúttársaság élén

Guillaume Pépy, a jelenlegi általános igazgató lesz a francia állami vasúttársaság (SNCF) új elnöke.

A miniszterelnöki hivatal kormányrendeletben nevezte ki az állam képviselőjének a jelenlegi igazgatót. Ez azt jelenti, hogy jövő szerdától kiváló kommunikációs képességeiről ismert és a médiában nagyon népszerű Pépy veszi át az SNCF irányítását a "vasút vasladyjének" becézett Anne-Marie Idractól, aki mindössze 18 hónapig állt a társaság élén.

A 49 éves Pépy örök másodikként 1993 óta több elnök jobb kezeként dolgozott az SNCF-nél. A múlt őszi országos tömegközlekedési sztrájk alatt azonban a média kedvence lett. Egyrészt naponta többször személyesen tájékoztatta az utasokat és a közvéleményt a forgalom alakulásáról, másrészt sikerült elfogadtatnia a szakszervezetekkel a jobboldali kormányzat által elindított nyugdíjreformot. A France 2 közszolgálati televízió híradójának kommentárja szerint a kinevezés a jutalom a reform megvalósításában játszott döntő szerepéért.

A szakszervezetek többsége üdvözölte a "vasút Tony Blairjének" is becézett Pépy kinevezését. Alain Camby vasutas szakszervezeti vezető szerint azonban az új elnök valójában nem tárgyaló, hanem kiváló kommunikátor, akinek megnyilatkozásaiból úgy tűnik, mintha szociális párbeszéd indult volna meg az SNCF-nél, pedig valójában csak ő hallatja hangját.

A jobboldali kormány döntése egyben fontos politikai üzenet is. Guillaume Pépy ugyanis baloldali meggyőződésű, 1988 és 1991 között Martin Aubry szocialista munkaügyi miniszter kabinetfőnöke volt, de soha nem titkolta Nicolas Sarkozy államfő iránti nagyrabecsülését.

A kormány közleménye szerint az SNCF új "nagy hitellel" bíró elnökének elsősorban a jelenleg deficites teherszállítás és a konkurencia előtt 2010-ben megnyíló személyszállítás átszervezése lesz a legfőbb feladata.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új partneri kinevezés és új praxis a CERHA HEMPEL Dezső és Társai budapesti irodájában

Dr. Fenyőházi András az építési jogi/construction csoport vezetője is lesz. Teljes cikk

Új vezérigazgatója lehet az Aston Martinnak

A jelenlegi vezérigazgatót a Mercedes-AMG vezetője válthatja luxusautó-gyártó cég élén. Teljes cikk

Új pénzügyi igazgató a Nestlé Hungáriánál

Ivana Ljubicic Dúl Máriát váltja, aki január óta a Nestlé Hungária HR szervezeti egységének irányításáért is felel. Teljes cikk