kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Visszavonul a Symantec vezérigazgatója

A Symantec bejelentette, hogy John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója a pénzügyi év végén visszavonul pozíciójából. Helyére az igazgatótanács 2009. április 4-ei hatállyal Enrique T. Salemet, a Symantec ügyvezető vezérigazgatóját nevezte ki - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

A váltást követően a jelenleg 59 éves John W. Thompson az igazgatótanács elnöke marad, a 43 éves Enrique T. Salem pedig az igazgatótanács tagja lesz.

"Büszke vagyok csapatunk elmúlt tíz évének teljesítményére. Ez idő alatt a fogyasztói szoftverek gyártójából az internetes biztonság, az adatvédelem és a tárhely-kezelés vezetőjévé nőttük ki magunkat" - nyilatkozta John W. Thompson. "Mindig is világos volt számomra, hogy az utódlás megtervezése fontos része a szerepemnek. Az utóbbi két év során átgondolt utódlási tervet dolgoztunk ki az igazgatótanáccsal. Ennek során Enrique merült fel a cég vezetésére alkalmas személyként, és bízom benne, hogy további sikerekre fogja serkenteni csapatunkat."

"Az elmúlt tíz év során a Symantec ügyfélköre jelentősen bővült, a cég megtízszerezte a cég jövedelmét. Az igazgatótanács nagyra becsüli mindazt, amit John W. Thompson a Symantec-ért, és az utódlás megtervezésének során tett" - hagsúlyozta Robert S. Miller, a Symantec igazgatótanácsának független igazgatója. "Hálásak vagyunk, hogy John az igazgatótanács elnöke marad, és együtt dolgozik a zökkenőmentes átadás-átvétel érdekében."

Enrique T. Salem az elmúlt néhány évben a Symantec vezetőségének nélkülözhetetlen tagja volt, és szorosan együttműködött John W. Thompsonnal a cég stratégiai irányának meghatározásában. 2008. januárjában Enrique T. Salemet a cég mindennapi tevékenységéért, a teljes termékfejlesztésért, értékesítésért és marketingért felelősként ügyvezető vezérigazgatóvá nevezték ki. Ebbe a pozícióba történt kinevezése fontos lépés volt az utódlási terv folyamatában. Tavaly a kutatási és fejlesztési beruházások során a termékegyüttes integráltságának javítására koncentrált, és új sztenderdet dolgozott ki a teljesítmény fokozására, a jobb eredmények érdekében. Enrique T. Salem a pénzügyi év végéig továbbra is az ügyvezető vezérigazgatói posztot tölti be.

Ügyvezető vezérigazgatói kinevezése előtt Enrique T. Salem számos fontos pozíciót töltött be a Symantecnél. A védelmi termékek és megoldások csoportjának első alelnöke, a fogyasztói üzletágcsoport elnöke, és a nemzetközi kereskedelmi és marketing csoport elnöke is volt.

"Enrique T. Salem határozott vezető, alaposan ismeri vállalatunkat és kiváló a kapcsolata ügyfeleinkkel és a munkatársakkal is" - tette hozzá ki Robert S. Miller. "Pályafutása során szerzett nagy tapasztalata és a Symanteckel kapcsolatos ismeretei képessé teszik a vezetésére a cég növekedésének következő szakaszában."

Enrique T. Salemről

Enrique T. Salem több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik értékesítés, termékszállítás és a cégvezetés terén. A Symantechez 2004-ben történt visszatérése előtt a Symantec által 2004-ben megvásárolt vezető levélszemét-irtó szoftvercég, a Brightmail elnök-vezérigazgatója volt. Az Oblix Inc. termék- és műszaki alelnökeként a vállalat stratégiájának és fejlesztésének élén járt, a cég technikai, termékgazdálkodási és technológiai csoportját vezette. Az Ask Jeeves Inc.-nél a technikai és az informatika-üzemelési csoport vezetője volt. Salem úr először 1990-ben került a Symantechez, amikor a cég megvásárolta a Peter Norton Computingot. Az akkori kilenc, Symantecnél töltött év során különböző pozíciókat töltött be, műszaki igazgató és a védelmi üzletág alelnöke volt.

Enrique T. Salem 2007-ben az Év Vállalatvezetője címet kapta a Hispanic Nettől. 2004-ben Észak-Kaliforniában az Év Vállalkozójává választotta az Ernst and Young.

További információ:
www.symantec.hu
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek