Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Vizsgálják a debreceni villamospálya építésén történt balesetet

Vizsgálatot indított a munkavédelmi felügyelőség a debreceni 2-es villamosvonal építésén történt szombati baleset miatt, amelyben két munkás megsérült - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgatója hétfőn.

Mag Zoltán elmondta: az egyik betonpumpa tömlője a benne keletkezett nagy nyomás hatására elszabadult és nagy erővel megütötte a két munkást.

Az igazgató tájékoztatása szerint a munkálatokat a helyszíni szemle idejére leállították. Azóta megkezdték a baleset körülményeinek rekonstruálását, a tanúkihallgatást és a gépek műszaki állapotának a vizsgálatát.

A felügyelőség vezetője szerint ezek a vizsgálatok hetekig is eltarthatnak, így bővebb tájékoztatást is csak akkor tudnak adni.

A szombati balesetben egy munkás könnyebben sérült, a másikat azonban továbbra is életveszélyes sérülésekkel ápolják a debreceni Kenézy Kórház intenzív osztályán és az első diagnózis szerint minden végtagja lebénult.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter