Megjelent: 6 éve

Zsindelyes tetőfedéshez használjunk OSB-3 lapot

Minden tetőfedés alapja egy biztos, szilárd, időtálló hordozó felület. Bitumenes zsindely tetőfedéshez kifejezetten fontos körültekintően megválasztani az alapot, hiszen az időjárás viszontagságainak erősen ki lesz téve. Számításba kell tehát venni azt is, hogy a szél és hó terhelésének is ellen kell állnia. Ezen felül fontos, hogy időtálló, sérülésmentesen szegelhető, kemény és vízálló anyag legyen.

Az OSB-3 lap felhasználásának előnyei

Az OSB-3 lapról érdemes tudni, hogy víz vagy hő hatására sem vetemedik, (nem deformálódik), mint például a deszka. A gyártási folyamat során használt speciális ragasztóanyag révén vízálló. Ez azt jelenti, hogy maga az anyag már önmagában egy vízzáró felületet képez, mely igen előnyös tulajdonsága, nem véletlenül közkedvelt építőipari termék, mely akár a zsindelyes tetőfedésnek is kiváló alapot képes biztosítani.

Táblás kiszerelésben kapható, amely nem csak a kezelhetőség szempontjából, hanem a szállíthatóság, tárolás szempontjából is kedvező, ez kifejezetten hasznos tulajdonsága a tetőfedés ideje alatt.

Az állandó terhelést is nagyon jól bírja, jó tartása van, kemény, szívós anyag, mely egyenletes, sima felületet ad. A minimum 12mm vastag típusból már padlások járófelületét, de akár könnyűszerkezetes házak belső és külső falazását is kialakíthatjuk. Zsindelyes tetőfedés esetén a minimum 15mm vastag OSB lapot ajánljuk.

Speciális felhasználásra is alkalmas

Mindezek után nem meglepő, ha azt tapasztaljuk, hogy ez a termék igen
széleskörűen felhasználható. A legvékonyabb, 6mm-es változat rendkívül hajlékony, így például alkalmas lehet akár ívek zsaluzásához is, melyet többször fel is használhatunk. Ezen felül ez a változat például az építési területek elkerítéséhez is kiválóan megfelelnek, hiszen könnyen telepíthetőek, szállíthatóak vagy újra felhasználhatóak.

A 8mm-es verzió mérsékelten hajlítható, így azt inkább falburkoló anyagként, vagy csomagoló anyagok, mint például ládák, raklapok, tárolók kialakításához lehet tökéletes választás. A 10mm-es típus már kevésbé hajlítható, így abból válaszfalakat, kenneleket, pavilonokat, és még számos más ideiglenes épületet alakíthatunk ki.

A típusválaszték igen széles, hiszen akár 40mm vastag OSB lapot is választhatunk, amennyiben extra nagy teherbírású terméket keresünk. Illetve ebben az esetben az alátámasztásokat sem szükséges olyan sűrűn elvégezni, hiszen minél vastagabb a lap, annál nagyobb a teherbírása is.

A Tetőfutár.hu-nál akár a termék méretre szabására is van lehetőség, amellyel a munkavégzés jelentősen felgyorsítható.
  • 2023.05.31Jövő Vezetője Díj - nevezés Keressük a Jövő vezetőit, segíts megtalálni őket! A közép- és felsővezetők elismerését célzó ‘Jövő vezetője’ díj idén is kiosztásra kerül. Nevezd a vezetődet! Részletek Jegyek
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek