6 cikk a(z) bor címkével - 1. oldal

Pezsgő és likőr kombinálása? Igen!

4 éve Mi is az a Piknik-Spritz? Hogyan készül? Milyen ízvilágra és élményre lehet számítani a kortyolásakor? Illetve melyek azok a finomságok, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatunk hozzá? A cikkből minden feltett kérdésre kiderül a válasz. Teljes cikk...


Végleg visszavonul a legbefolyásosabb borkritikus

5 éve Robert Parker, a legbefolyásosabb amerikai borkritikus bejelentette, hogy végleg leteszi a lantot a 41 évvel ezelőtt általa alapított borlap, a Wine Advocate asztalára - írja az uzletem.hu. Teljes cikk...


Felmérés készül a munkaerőpiacról a szőlő-bor ágazatban

5 éve A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Agrárgazdasági Kutató Intézet online felmérést indított, hogy részletesen feltérképezze a szőlő- és bortermelő vállalkozások foglalkoztatási jellemzőit - közölte az HNT hétfőn az MTI-vel. Teljes cikk...


A borász szakma megújulását sürgeti az érdekképviselet

6 éve Vissza kell szorítani a borászok napi munkáját meghatározó bürokráciát, ezért az ágazatnak szüksége van a megújulásra és a digitalizáció eredményeire - írja az MTI. Teljes cikk...


Egyre keresettebbek a női borászok

6 éve Egyre jobban keresik, elismerik és tisztelik is a női szakembereket a borász szakmában. Kovács Zita már hét éve borászkodik, elmondása szerint sokat javult a nők megítélése a szakmában: pályája elején inkább hosstess-nek nézték, most már tervezheti a palackok címkéjét és tanácsokat is kérnek tőle - írja a Médiapiac. Teljes cikk...


Megújul a Magyar Borok Bálja

10 éve 2014. február 22-én immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, a budapesti báli szezon meghatározó eseménye. Az est előkészítését és lebonyolítását az idei évtől új csapat vette át, akik további prémium boros rendezvények és projektek lebonyolításával is foglalkoznak, közöttük a közelmúltban lezajlott Olaszrizling Októberrel. A szervezők a Magyar Borok Bálja kapcsán fontosnak tartják a már kialakult tradíciókhoz való hűséget, ugyanakkor hangsúlyt fektetnek az esemény több ponton történő megújítására annak érdekében, hogy mind a bálra ellátogató közönségnek, mint a hazai borszakmának többet nyújthassanak. Teljes cikk...