kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Pezsgő és likőr kombinálása? Igen!

Mi is az a Piknik-Spritz? Hogyan készül? Milyen ízvilágra és élményre lehet számítani a kortyolásakor? Illetve melyek azok a finomságok, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatunk hozzá? A cikkből minden feltett kérdésre kiderül a válasz.

idrinks-

Mire is lehet számítani egy hamisítatlan Piknik-Spritz italt ízlelve?

A titok egyik nyitja, hogy a szóban forgó Piknik-Spritz előállításának folyamatában a pezsgőt természetes narancshéjkivonatból, illetve gondosan válogatott fűszerekből készült likőrrel sikerül kombinálni.

Ez tehát eleve egy olyan sajátosság, amit az iDrinks webshop bor és pezsgő kínálatában Piknik-Spritz után keresve feltételezni lehet élményként. Azzal együtt persze, hogy maga az ital csakis a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készülhet.

A Piknik-Spritz koncepció ötlete és sikeres megvalósítása teljességgel forradalmi megoldást jelent. Talán nem túlzás azt állítani, hogy valósággal új szintre emeli a klasszikus spritz fogalmát.

A Piknik-Spritz esetében megjegyzendő további lényeges sajátosságok

Képzeljünk el egy olyan italkombinációt, amiben az argentin Mendoza szőlőültetvényeiről származó chardonnay, pinot noir és sémillon pezsgők keverednek. Eleve nem egy kedvezőtlen felállás, ugye?

Ezzel még nem teljes a képlet, hiszen a készítés folyamata során kétszer erjesztik őket azért, hogy egy kivételes pezsgőt sikerüljön létrehozni. A pikantériát, az aromás keserűséget fűszerek, valamint az édes, helyben termesztett valenciai narancsok szárított héjának kombinációja jelenti.

Persze nevén is nevezhetjük a roppant fűszeres, pikáns és gazdag aperitifet. Név szerint a Chandon Garden Spitz az, amiről szó van, mint kifogástalan élményt biztosító Piknik-Spritz.

Milyen ételek passzolhatnak igazán hozzá?

Egészen sokféle ínyencség jelenthet harmóniát a Piknik-Spritz kellemes kortyolgatása mellé. Ott van például a Bruschetta pástétommal. Vagy alternatív lehetőségként a Bruschetta olivaolajban eltett, napon érett paradicsommal, akár némi grillezett cukkinivel együtt.

Természetesen szendvicsek is szóba jöhetnek lehetséges ennivalóként. Mondjuk ízlés szerint kecskesajttal, gorgonzolával vagy ricottával, prosciuttóval, továbbá az elmaradhatatlan szeletelt szilvaparadicsommal.

Elsőrendű élményt biztosíthat a vékonyra szeletelt burgonyával és hagymával készült spanyol tortilla is. De könnyedén el tudjuk képzelni a sózott marcona mandula, finocchiona szalámi és padrón paprika kombinációját is a Piknik-Spritz varázsával.

Sőt, akár a sushi vagy sashimi tál mellé is remekül passzolhat, de egy ázsiai ihletésű tésztasaláta párolt padlizsánnal, valamint az érett cheddar, diófélék és aszalt füge vagy mangó is elképzelhető a Piknik-Spritz ízvilágával kombinálva.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek