Megjelent: 11 hónapja

28 órás munkahetet akarnak a szakszervezetek

Az általuk csak rabszolgatörvénynek hívott túlóra-törvénymódosítás ellen tiltakozók német mintára 28 órás munkahetet szeretnének elérni. A tervezett módosítások elfogadása esetén pedig az egész országot megbénítanák.

28 órás munkahetet követeltek azok a tiltakozók, akik Győr és Pécs mellett zárták le az 1-es főút városba vezető szakaszának egyik sávját. A rabszolgatörvénynek nevezett módosítás ellen azért is tiltakoznak mert azt nem egyeztették a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel. A Vasas Szakszervezet győri demonstrációján kb. 40 autóval vonultak fel. Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezet régióvezetője azt mondta az Atv-nek, hogy ha a kormány módosítani akar, akkor nekik is lenne egy módosítási javaslatuk: 28 órás munkahetet szeretnének, ugyanúgy, mint Németországban.

Pécsen nagyjából száz autóval zárták el az egyik ipari út felét. Itt sem értették, hogy egy ilyen nagy hatású jogszabályt miért így akarnak elfogadtatni.

Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális ügyvivője azt nyilatkozta: "Nem értenek egyet azzal, hogy tulajdonképpen robotoknak nézik őket és kiüresítik a kollektív alkut mindenféle egyéni képviselői indítvánnyal. Emlékeztetett: a GDP termeléséhez a munkavállalók kellenek, így ha ők megállnak, nem lesz GDP-növekedés sem.

A Vasas Szakszervezet és a hozzá csatlakozó szervezetek arra készülnek, hogy ha a Parlamentben elfogadják Kósa Lajos és Szatmári Kristóf indítványát, akkor januárban az összes utat eltorlaszolják és megbénítják az országot.

atv.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter