Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

28 órás munkahetet akarnak a szakszervezetek

Az általuk csak rabszolgatörvénynek hívott túlóra-törvénymódosítás ellen tiltakozók német mintára 28 órás munkahetet szeretnének elérni. A tervezett módosítások elfogadása esetén pedig az egész országot megbénítanák.

28 órás munkahetet követeltek azok a tiltakozók, akik Győr és Pécs mellett zárták le az 1-es főút városba vezető szakaszának egyik sávját. A rabszolgatörvénynek nevezett módosítás ellen azért is tiltakoznak mert azt nem egyeztették a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel. A Vasas Szakszervezet győri demonstrációján kb. 40 autóval vonultak fel. Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezet régióvezetője azt mondta az Atv-nek, hogy ha a kormány módosítani akar, akkor nekik is lenne egy módosítási javaslatuk: 28 órás munkahetet szeretnének, ugyanúgy, mint Németországban.

Pécsen nagyjából száz autóval zárták el az egyik ipari út felét. Itt sem értették, hogy egy ilyen nagy hatású jogszabályt miért így akarnak elfogadtatni.

Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális ügyvivője azt nyilatkozta: "Nem értenek egyet azzal, hogy tulajdonképpen robotoknak nézik őket és kiüresítik a kollektív alkut mindenféle egyéni képviselői indítvánnyal. Emlékeztetett: a GDP termeléséhez a munkavállalók kellenek, így ha ők megállnak, nem lesz GDP-növekedés sem.

A Vasas Szakszervezet és a hozzá csatlakozó szervezetek arra készülnek, hogy ha a Parlamentben elfogadják Kósa Lajos és Szatmári Kristóf indítványát, akkor januárban az összes utat eltorlaszolják és megbénítják az országot.

atv.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkaidő-nyilvántartás 2019

A munkáltatónak munkaidő-nyilvántartást kell vezetnie a dolgozóiról, amelyben a munkaidejük elejét és végét kell rögzítenie, naprakészen. Teljes cikk

Kényszerszabadság

A munkajogban és a Munka törvénykönyvében ez a fogalom nem létezik. A szóösszetétel a 2008-ban kezdődő válság idején terjedt el, amikor... Teljes cikk

Munkaügyi bíróság

Az országban 20 közigazgatási és munkaügyi bíróság működik, amelyek kizárólag a nevükből adódó speciális jellegű ügyekben járnak el első... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár