Megjelent: 7 éve

3 tipp és 14 e-learning eszköz a kreatív tanulóknak

A továbbiakban bemutatunk néhány hasznos tippet és számos remek e-learning alkalmazást a kreatív tanulók számára - olvasható az eLearning HR blogban.

Manapság a legtöbb tanuló felszabadul a régi oktatási paradigmák alól. Ahogy a világ gyorsabban fejlődik, mint korábban bármikor, úgy fejlődnek és változnak a tanulási módszerek és folyamatok is. Így aztán a tanulásnak egyre újabb és érdekesebb módszerei jelennek meg.

Három tipp a gyors és hatékony online tanuláshoz

Kedves tanulók, ha gondot okoz a sok információ megjegyzése, hadd ajánljunk néhány innovatív módszert, melyek segítik a gyorsabb és hatékonyabb tanulást!

1. Alakítsd dallá az adatokat!

Ugye, milyen könnyű volt megjegyezni a kedvenc dalaid szövegét? Az adatok dalba ültetésével sokkal könnyebben lehet emlékezni rájuk. A felnőttek könnyedén emlékezhetnek a kedvenc számaikra évtizedek után is, viszont ha egy beadandóról kérdezed őket, valószínűleg a címére sem fognak emlékezni. Szóval ha megakadnál, jusson eszedbe, hogy a zene segít!

2. Játékosítsd a tanulást!

Ki ne szeretné a játékokat? Ahelyett, hogy órákon keresztül bámulnál egy tankönyvet, alkoss egy olyan játékot, ami segít megjegyezni az anyagokat! Nézzük például a Monopoly-t! Ha a barátaiddal játszol, amikor valaki egy ingatlanra lép, válaszolnia kell egy olyan kérdésre, ami a tanult témához kapcsolódik. Így minden mókás és egyszerű lesz, próbáld ki!

3. Tarts kreatív szüneteket!

Tartsd észben, hogy a tanulás közbeni rövid szünetek rendkívül hasznosak. Amikor szünetet tartasz, Facebookozás helyett például olvass el egy fejezetet a kedvenc könyvedből, vagy sétálj egyet, hogy kitisztítsd a gondolataidat! Az interneten is szórakozhatsz, de nem az a legjobb módja a szünet tartásának. A lényeg, hogy a legjobban ki tudd használni a szabadidődet.

Modern világunkban az e-learning lassan az legnépszerűbb formája lesz az új információk szerzésének. Az e-learning folyamatok nem ismernek határokat, minden egyes tanuló külön igényei szerint alakíthatóak, így mindenki a saját ütemében tanulhat és fejlődhet. Vannak akik könnyebben tanulnak vizualizálás útján, vannak akik hallgatás, vagy mozgás segítségével a leghatékonyabbak. Az e-learning mindenkinek tud megoldást nyújtani.

14 e-learning eszköz a kreatív tanulóknak

1. Trello
A Trello egy olyan alkalmazás, melynek segítségével rendszerezettebbek és hatékonyabbak lehetünk. A Trello rendszere a Kanban-módszeren alapul, melynek köszönhetően minden simán fut és szép, áttekinthető kezelőfelületet biztosít. Kártyákat, listákat és táblákat lehet készíteni, amelyek használatával minden sokkal egyszerűbben menedzselhető.

2. Momentum
A Momentum egy Google Chrome beépülő, nagyon egyszerűen és hatékonyan használható. Online feladatlisták készíthetőek vele – a böngésző megnyitásakor automatikusan megjelennek az aktuális feladatok.

3. Camtasia
A Camtasia segítségével felvehetsz bármit, amit csinálsz a pc-den, és utána megszerkesztheted. Remek eszköz oktatóvideók készítésére, egy összetett témát könnyedén át lehet alakítani interaktív videóvá.

4. Articulate Storyline

Ez az eszköz segít az unalmas tartalmak interaktív tananyaggá való alakításában. Az Atriculate Storyline kezelőfelülete hasonló a PowerPoint-hoz, így könnyedén importálhatók prezentációk, melyek interaktívvá tehetőek triggerekkel, feladatokkal és változókkal.

5. YouTube

A YouTube a legnagyobb videómegosztó portál. A felhasználói feltölthetnek videókat és lejátszási listákat készíthetnek bármilyen témában. A YouTube-on bármilyen tudományterületről találhatunk információkat, ez egy olyan platform, ahol bárki megoszthatja a tudását.

6. Google Docs

A legtöbb e-learning fejlesztő a Microsoft Office helyettesítőjeként használja a Google Dokumentumokat. Azért lehet jobb választás, mert minden dokumentum online áll elő és tárolódik, valamint többen is tudnak egyen dolgozni.

7. Reddit
A Redditet általában az internet kezdőoldalaként szokták emlegetni, mivel a legtöbb virális tartalom innen indul útjára. A létező fórumok közül ez az egyik legnagyobb, szinte végtelen tartalmakkal minden témakörhöz.

8. SurveyMonkey
Visszajelzéseket szeretnél gyűjteni egy bizonyos témáról vagy eseményről? A SurveyMonkey az egyik legnépszerűbb eszköz a célra. Egy online kérdőív összeállítása és publikálása nem tart tovább néhány percnél, és az eredményeket rendkívül egyszerűen lehet lekérdezni és értelmezni. Amikor nagy döntések előtt állsz, érdemes kikérdezni az emberek véleményét.

9. Quora

A Quora olyan platform, ahol bármilyen témával kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni, és a világon bárki válaszolhat ezekre. Minden adott válasz fel- vagy leszavazható, így egyszerűen látható a többség véleménye.

10. Scoop.it
A Scoop.it egy olyan eszköz, melynek segítségével különböző témákhoz találhatunk releváns e-learning tartalmakat. Az interneten rengeted e-learning tartalom található, a Scoop.it megment az irreleváns tartalmaktól.

11. Podcastek
A podcastek jelenleg a tanulás egyre inkább kedvelt formája. Emberek milliói hallgatnak podcasteket nap mint nap. Hallgathatóak vezetés vagy kertészkedés közben, így lehetőséged van tanulni más tevékenységek végzése közben is.

12. LinkedIn
A LinkedIn az ideális közösségi oldal azoknak, akik tanulni és fejlődni szeretnének. Sok okos ember osztja meg munkáját a LinkedIn-en, szóval miért ne tanulhatnál tőlük?

13. Slack
A Slack-et a hosszú és unalmas e-mail levelezések helyettesítőjeként kezelik. A Slack-kel valós időben beszélhet a csapatoddal bármilyen eszközön. Remek eszköz több csapat összekötésére, akik ugyanazon a projekten dolgoznak.

14. Twitter

A Twitter a tweet-ek köré épült közösségi platform, melynek segítségével informált maradhatsz a kedvenc témáiddal kapcsolatban.

Ahogy látod, a világ fejlődik. Az e-learning egyre népszerűbb a diákok körében, így aztán érdemes megismerkedni ezekkel az eszközökkel, mert tényleg a jövőt jelentik.

E-Learning
HR Blog
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Félrement kapcsolat, avagy amikor rossz irányba mennek a dolgok

Mit tehet egy cég, ha megállapodik partnerével, ám a végleges szerződéstervezetet a leendő partner több lényeges ponton átírja? Engedjünk,... Teljes cikk

TOP 3 kihívás a HR szakmában - Kérdések és válaszok: 2. rész

Ezúttal arra kereste a választ Gombkötő Marcell a HR Blogon, hogy vajon mi jelenti a legnagyobb kihívást a HR-eseknek a szakmájukban. Teljes cikk

A munkahelyi együttműködés 7 aranyszabálya

Hogyan kell, lehet a munkahelyen viselkedni? Mi az, amire minden szereplőnek egyaránt figyelnie kell, függetlenül attól, hogy mi a beosztása, munkaköre,... Teljes cikk