Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

5 napon át hordták volna az Erzsébet-utalványokat

5 nap kiesést jelentett volna a munkából, ha a kormányhivatalnokok viszik ki a kormány ajándékát karácsony előtt a nyugdíjasoknak - mondta a Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Hír Tv Magyarország élőben című műsorban.

Boros Péterné, a szakszervezet elnöke hozzátette: a kormány nem mérte fel előre, hogy a tisztviselők munkából való kiesése miatt milyen hátrányt szenvedtek volna a hivatalok - mondta a Hír Tv-nek.

Egy járási kormányhivatal székhelyéről mondjuk 18 településre kell kihordani az utalványokat. Kihordás közben bármi történhet. A kétharmada nő az állománynak, és öt napig kellene kihordani, ez a mennyiség minden emberre ötnapnyi munkát jelentett volna, öt nap távollétet a munkából - mondta Boros Péterné.

Orbán Viktor, miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy karácsonyig minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt. Bár Lázár János eddig drágállta a Postát, most mégis az állami cég munkatársai oszthatják szét az utalványokat.

Hír Tv
Follow hrportal_hu on Twitter