Megjelent: 3 éve

Mégsem a kormányhivatalnokok viszik ki az Erzsébet-utalványokat

A közalkalmazottakat tömörítő szakszervezettel folytatott konzultáció után Lázár János visszavonta a Miniszterelnökség eredeti tervét, amely szerint a járási kormányhivatalok dolgozói vitték volna ki a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat 2,8 millió nyugdíjasnak még karácsony előtt. A juttatás szétosztását Orbán Viktor jelentette be a nyugdíjemelés mértékével együtt.

A miniszter korábban azt mondta, hogy a Posta utalványonként 482 forintért vállalta volna a kézbesítést, amit a drágállottak, ezért találták ki, hogy a járási hivatalok dolgozói munkaidejükben olcsóbban szállítanák ki az utalványokat. A döntésnek nagy visszhangja lett.

Lázár János hétfőn délelőtt konzultációra hívta Boros Péternét, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnökét, hogy tisztázzanak minden kérdést a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi Erzsébet-utalványok szétosztásáról. A szakszervezeti vezető már reggel levelet küldött a miniszternek, amelyben részletezte azokat az érveket, ami miatt megkérte a minisztert, hogy miért válasszon a kormány más megoldást a feladat megoldására.

Egy-egy hivatalnokra 100-200 nyugdíjas jutott volna, ráadásul a kézbesítési feladat nem illeszthető a dolgozók munkakörébe. Számos munkabiztonsági-, egyéni egészségügyi-, érték elszámolási-, munkajogi kockázatot jelentett volna.

A tárgyaláson megállapodás született, hogy nem a kormányhivatalnokok viszik ki majd az utalványokat, hanem a Miniszterelnökség a Postához fordul, hogy a cég tegyen egy újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot.

Index/atv
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter