Megjelent: 2 éve

„Krízisből Erő” – beszélgetések az újranyitásról

A koronavírus-járvány, a vele járó korlátozások, de ezek feloldása és az újranyitás is komoly érzelmi terheléssel, konfliktusokkal jár. A „Krízisből Erő - az újranyitás lélektana” című online videósorozat olyan témákhoz nyúl, mint a gyász, a szakmai és a pszichés kihívások, az ideális vezetői módszerek, a tudatos jelenlét és a személyes fejlődés.

A videósorozat házigazdái, Al Ghaoui Hesna, újságíró, félelemkutató és Endrei-Kiss Judit, pszichológus, szervezetfejlesztési szakember, a Telenor HR vezetője az elmúlt időszak alatt megélt kihívásaikról beszélgetnek vendégeikkel.

A témák között szerepel a gyász, a szakmai és a pszichés kihívások, az ideális vezetői módszerek, a tudatos jelenlét és a személyes fejlődés is. „Az, hogy ez az újranyitás milyen lesz, nagyban függ attól is, hogyan tudjuk feldolgozni az elmúlt év traumáit, kihívásait” – mondta el Al Ghaoui Hesna, a Krízisből Erő műsorvezetője. „Az újranyitás ahhoz hasonló, amikor a sötétből a fényre megyünk: a váltás után egy ideig csak hunyorgunk, idő kell, hogy tisztán lássunk. Ezt éli most át a társadalom” – tette hozzá Endrei-Kiss Judit, a beszélgetések másik házigazdája.

A sorozat öt része más és más tematikát vesz elő közismert és kevésbé ismert vendégekkel. Ilyen témák például a gyász és az elengedés, vagy éppen a járvány által különböző élethelyzetben érintett emberek nehézségei, a leálló iparágak (mint a kultúra és a szórakoztatás) kihívásai, az online oktatás tapasztalatai vagy éppen a cégvezetői kihívások ebben az időszakban. 

A negyedik részében Gazsi Zoltán és Tomán Szabina cégvezetőkkel, valamint Fülöp Márta szociálpszichológussal vitatták meg a házigazdák a külöböző vezetői módszerek előnyeit. Abban mindenki egyetértett, hogy az őszinteség és a rugalmasság mellett a bizalom és a tisztelet lehet a legfontosabb egy közösség túlélése szempontjából. A krízis idején éppen ezért új típusú vezetői szerepek is megjelentek, és át kellett írni a szabályzatokat, amelyek szerint addig a csapatok működtek.

A "Krízisből Erő" videósorozat epizódjai a YouTube-on találhatók. 

Nyitókép: YouTube, a sorozat 4. része
  

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek