Megjelent: 5 hónapja

A bértárgyalások menetét is felborítja a járvány

A szokásosnál jóval később indulhatnak az idei bértárgyalások a versenyszférában a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság miatt - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke azt mondta, a jövő évi minimálbérrel kapcsolatos első egyeztetésekre várhatóan csak október végén kerülhet sor.

Az érdemi párbeszéd csak a harmadik negyedéves mutatók ismeretében kezdődik meg. A járvány okozta bizonytalanságok közepette a szakszervezetek sem tartják életszerűnek a tárgyalások szeptemberi startját.

Palkovics Imre egyébként elhúzódó egyeztetésekre számít. Megállapodásra ugyanakkor mindenképp szükség van, hiszen a 2018-ban kötött béralku idén év végéig szól.

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) arra is felhívta a figyelmet: a következő hetek sorsdöntőek lehetnek a vállalkozások szempontjából is, mivel a járvány hazai terjedése mellett a nemzetközi helyzet is kihatással lesz eredményeikre.

Egyelőre egyébként a szakszervezeti oldal sem alakította ki álláspontját azzal kapcsolatban, hogy mekkora fizetésemelésre lenne szükség jövőre, a keresetek további növelését viszont elkerülhetetlennek tartják.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter