Megjelent: 1 hónapja

A fehérgalléros dolgozók is félthetik a munkájukat az AI-tól

Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően a mesterséges intelligencia egyre több feladatot képes ellátni, így olyan dolgozók is aggódhatnak munkájuk jövője miatt, akik eddig azt hitték, nem pótolhatóak az AI segítségével. A szakértők a szabályozás fontosságára hívják fel a figyelmet a munkavállalók megélhetésének megőrzése érdekében.

Az emberek már most is robotok mellett dolgoznak olyan iparágakban, mint a gyártás. A tudásalapú munkát végzők állása azonban jóval korábban veszélybe kerülhet a mesterséges intelligencia miatt, mint ahogy azt korábban képzelték – írja a BBC.

 A Goldman Sachs áprilisi jelentése szerint a ChatGPT és más hasonló generatív AI-eszközök akár 7%-kal is növelhetik a globális GDP-t, miközben 300 millió teljes munkaidős munkavállalót váltanak ki. Sok munkavállaló azt hihette, hogy a gyárakban működő fejlett gyártóberendezések jelentik majd az első hullámát annak, hogy a mesterséges intelligencia elveszi az emberek munkáját. A generatív mesterséges intelligencia eszközeinek gyors elfogadása és fejlődése azonban azt jelentheti, hogy a sokáig "biztonságosnak" tartott tudásalapú munkahelyek még a dolgozók által vártnál is gyorsabban veszélybe kerülhetnek. Ide tartoznak a kreatív munkakörök is, amelyekről sokan azt feltételezték, hogy nehezen automatizálhatók, például a marketing, a zenei produkció és a grafikai tervezés területén.

Ennek megfelelően a kutatók arra jutottak, hogy a "kitettségi görbe felfelé ívelő" - mondja Mark Muro, a Brookings Institution vezető munkatársa. Ez azt jelenti, hogy a hagyományosan magasabb szintű pozíciókban dolgozó emberek azok a munkavállalók, akiket leginkább fenyeget a mesterséges intelligencia általi helyettesítés veszélye. Ez azért van így, mert a generatív mesterséges intelligencia eszközei és technológiái képesek - vagy hamarosan még inkább képesek lesznek - sok olyan feladatot elvégezni, amelyeket az elmúlt években a magasan képzett emberekre bíztak: gondoljunk csak az olyan feladatokra, mint a marketingtervek, keresési stratégiák összeállítása és még sok más. Ez részben a piacra kerülő új technológiáknak köszönhető. Bár van okunk azt gondolni, hogy az AI áldás lehet a munkavállalók számára, vannak fejlemények, amelyek miatt sok, tudásalapú munkakörben dolgozó embernek van oka aggódni.

December elején az Artisan AI - egy San Franciscó-i székhelyű startup - bemutatja az első "Artisan" nevű, mesterséges intelligenciával működő digitális munkást. Ezt úgy tervezték, hogy integrálódjon az emberi csapatokba, és minden gyakorlati szempontból e csoportok tagjává váljon. Bár az Artisan AI azt tervezi, hogy a következő év során több "Artisan" is piacra kerül, az első, az "Ava" automatizálni fogja az értékesítési képviselő munkáját, ami jelentős előrelépést jelent a chatbotokhoz és hasonló, már piacon lévő AI eszközökhöz képest. "Az Avával folytatott 15 perces beszélgetés után képes lesz egy tudásbázist felépíteni, és az információkat felhasználva dolgozik majd tovább" - mondja Carmichael-Jack. "Olyan, mintha lenne egy értékesítési szoftverünk, de beépített menedzserrel vagy ügyfélkapcsolati vezetővel - ő javaslatokat tehet, kampányokat szerkeszthet, csatlakozhat a megbeszélésekhez és jegyzetelhet" - teszi hozzá. Carmichael-Jack szerint az Artisans autonóm módon, a háttérben, kevés vagy mindenféle közreműködés nélkül képes üzemelni. Így az Artisans egy vállalat csapatához csatlakozva jelentősen növelheti a termelékenységet. A technológia máris felkeltette a befektetők figyelmét; Carmichael-Jack szerint az Artisan AI két hét alatt több mint 2 millió dollár (1,6 millió font) előfinanszírozást gyűjtött.

"A célunk az, hogy olyan digitális munkavállalókkal rendelkezzünk, akik bármit megtehetnek, amit egy ember is megtehet, például csatlakozhatnak egy megbeszéléshez vagy telefonálhatnak" - mondja. "A cél az, hogy az Artisanok közvetlenül az emberek mellett dolgozzanak, és legyen kohézió. Azt akarjuk, hogy az unalmas munka az Artisanra háruljon, akinek nincsenek érzései azzal kapcsolatban, hogy valami unalmas vagy nehéz"."

A mesterséges intelligencia veszélye a tudásalapú munkavállalókra nézve újnak tűnhet, de a fenyegetés alapja már jó ideje ismert. A politikai döntéshozók és a vezetők azonban még mindig a lemaradásukat próbálják behozni a lehetséges gazdasági hatásokkal való megküzdésben. Joe Biden például októberben végrehajtási rendeletet adott ki, ami a mesterséges intelligencia további használatára és fejlesztésére vonatkozó, az amerikai munkahelyek jövőjét biztosító védőkorlátokat állított fel. 

A fehérgalléros dolgozók is félthetik a munkájukat az AI-tól
fotó: unsplash

Bár az AI már most is nagymértékben felforgatja a munka világát, "még mindig a kezdeteknél tartunk", amikor a mesterséges intelligencia munkahelyi integrációjáról van szó - mondja Erik Brynjolfsson, a Stanford Egyetem professzora és a Stanford Digital Economy Lab igazgatója. "Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy még semmit sem láttunk - ez még csak az első hulláma" a mesterséges intelligencia gazdaságba való integrálásának. Szerinte a mesterséges intelligencia bevezetése a gazdaság egyre nagyobb részére hatással lesz, és ezzel együtt a vállalkozások teljesítményét, termelékenységét és bevételeit is növelni fogja.

Kérdés azonban, hogy ennek a növekedésnek milyen emberi áldozatai lesznek, különösen a munkahelyek megszűnése oldaláról. Brynjolfsson szerint "egy tipikus vállalatnál 15 000-20 000 különböző feladatot végeznek el az alkalmazottak, és a szoftverek képesek átfutni és megnézni, hol van a legnagyobb lehetőség az automatizálásra". Ha ezek közül a feladatok közül néhányat automatizálni vagy ésszerűsíteni lehet mesterséges intelligenciával vagy más technológiával, szerinte nincs ok arra, hogy ne támaszkodjunk ezekre a technológiákra, különösen, ha költségcsökkentési lehetőség is van.

Tekintettel arra, milyen közvetlen előnyökre tehetnek szert a vállalatok, a tudásalapú munkavállalóknak van okuk aggódni a jövő miatt.

"Az intenzív érdeklődés és aggodalom részben abból fakad, hogy ez most már nem más problémája, hanem a fehérgalléros irodai dolgozóké, akik szilárdan a középosztályhoz tartoznak" -  mondja Muro, a Brooking Institution munkatársa "Mindezt óriási bizonytalanság övezi, részben azért, mert a technológia némileg rejtélyes és egy fekete doboz, így nem tudjuk pontosan, hogyan fog ez működni. A fizikai automatizálás sokkal kiszámíthatóbb volt. Ez kevésbé kiszámítható."

Az, hogy a fehérgalléros munkaerőt csökkentik-e az AI-technológiák, végső soron társadalmi döntés lesz. A munkavállalóknak beleszólásuk kell, hogy legyen abba, hogyan vezetik be és használják az AI-t az egyes iparágakban - és remélhetőleg ez mindenki számára jobb eredményekhez vezethet - mondja.

Ennek egyik példája a Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) és a hollywoodi stúdiók között létrejött megállapodás, amely korlátokat szab a mesterséges intelligencia film- és televíziós produkciókban való használatára. A kérdés az, hogy más iparágak is bevezetnek-e hasonló rendelkezéseket a munkavállalók megélhetésének megőrzése érdekében.

Még Carmichael-Jack is egyetért azzal, hogy szükség lesz valamilyen tervre vagy felügyeletre arra vonatkozóan, hogy a mesterséges intelligencia hogyan terjed tovább az új iparágakban. "Szabályozásra lesz szükségünk" - mondja, még akkor is, ha ez rövid távon megnehezíti a mesterséges intelligencia fejlesztését. "El fogunk jutni egy olyan pontra, amikor az AI az emberi munka nagy részét feleslegessé teszi, és ez egy fájdalmas időszak lesz".

 

BBC

fotó: unsplash

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk

Mesterséges intelligencia 2024-ben: Öt trend, amit a munkavállalóknak tudniuk kell

A mesterséges intelligencia idén még nagyobb hatást fog gyakorolni többek között a munkaerő-felvételi folyamatban az előítéletesség, a befogadás,... Teljes cikk