Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 6 éve

A HR-vezető egy napja képekben - Nagy Levente, National Instruments

8:27 Érkezés a munkába. Sok munkatársamhoz hasonlóan az NI számomra is az a munkahely, ahol a küszöböt átlépve nem kell egy tőlem idegen szerepbe belehelyezkednem. Azoktól az értékektől vezérelve, ugyanolyan felelősségtudattal végzem itt a munkám, mint ami a magánéletemet is meghatározza. Emellett azért is nagy öröm az NI-nál dolgozni, mert olyan emberekkel töltöm a napjaimat, akikkel nagyon szeretek együtt lenni – mindenekelőtt a HR-es kollegákkal.

A képen, nekünk háttal Noémi (toborzó), aki csak a fotó kedvéért ült be a HR irodában lévő infó-pultunk mögé (ugyanis Viki épp szabin volt).

8:41 Beszélgetés Gabival (HRBP). A coaching projekt átadásának részleteiről ötletelünk, mielőtt szülési szabadságra menne. A kismamákkal távollétük alatt is folyamatos, élő kapcsolatot tartunk fenn, és ha eljön az idő, minden módon igyekszünk elősegíteni a visszatérésüket a munkába – és nem csak a HR osztályon. Ezért is nyerhettük el idén a „Legelkötelezettebb visszafogadó munkahely” címet.

Gabival nem csupán az irányelveink miatt tartjuk a kapcsolatot a gyed-gyes alatt, ugyanis egyetem óta nagyon jó barátok vagyunk és gyermekeink is hasonló korúak.
Nagy Levente meetingel

9:22 Management meeting. Minden szerdán időt szakítunk rá, hogy informáljuk egymást a legfontosabb folyó ügyekről, projektekről, változásokról. A management ügyvezetőnkkel, Ábrahám Lacival együtt 14 tagú, bár ezen a szerdán épp egy kicsit szűkebb körben találkozunk a nyári szabik és üzleti utak miatt. A 15. tag, a jókedv is gyakran beül a meetingre szerda reggelenként (főleg ha Ákos, az R&D vezető elsüt egy poént).

11:05 Employee relations issue. Egy, az alapanyag raktárat érintő munkavállalói esetre keresünk megoldást Krisztiánnal (termelési vezető). Az úgynevezett employee relations issue-k esetén alapértékeinkre (pl. tisztelet és őszinteség), irányelveinkre, valamint megérzéseinkre támaszkodunk. Szélesebb értelemben vállalati kultúránk az iránytű, de néha sok beszélgetést és több ember bevonását igényli, hogy olyan megoldás szülessen, ami az érintett kollegáknak és a vállalati érdeknek is a legjobban megfelel.

11:39 Közös munka. Egy új juttatás – ESPP, a munkatársaknak kínált részvényvásárlási program – bevezetésének vezetői kommunikációját dolgozzuk ki Gabival (munkaügyi-kompenzációs vezető és HR-vezető helyettes). Nyitott HR osztályunk üvegfala az elérhetőségünket jelzi a munkatársak számára, de gyakran tartjuk megbeszéléseinket is az előtte lévő, mindig nyüzsgő közösségi térben.

12:18 Skype-megbeszélés az európai HR-es kollégákkal. Nagyon sokat dolgozunk európai, amerikai és ázsiai munkatársakkal. Nagy földrajzi előnyünk, hogy valamennyi társ-irodával van „időzóna átfedésünk”. Austin, az anyacég 15:00 óra után, Penang, a malajziai gyártóegység pedig a reggeli órákban van a vonalban.

Jó példa az NI-nál befutható nemzetközi szintű karrierlehetőségekre, hogy a kép jobb oldalán lévő Balázs a debreceni HR csapatból rotált át regionális HR vezető pozícióba, s ma Münchenben él (és virul) Új, Learning and Development pozícióm kapcsán az új csapatom tagjai Európában több országában dolgoznak. Az úgynevezett remote management, amikor a kollega és vezetője más földrajzi helyszínen van, egyre gyakoribb mindenhol a világon, de nálunk is. Tavaly vezettünk be egy külön tréninget, ami remote managereknek szól.

13:03 Email… Az e-mail-áradattal megbirkózni, vagy az egyénileg elvégzendő feladatokra soha nincs elég idő, de ez nem ok arra, hogy meg se próbáljuk. Informális, a nyitottság elvére épülő vállalati kultúránk miatt nálunk senkinek sincs irodája, nemcsak én, de az ügyvezető is ugyanolyan kubikban dolgozik, mint bárki más. Amikor nincs meetingem, igyekszem a HR-en, a közvetlen munkatársaim közelében, azaz az asztalomnál levelezni, néha viszont elvonulok (vagy ott ragadok egy megbeszélés után), ha a feladat elmélyedést igényel.

13:57 Staff meeting. A téma most épp az egész vállalati szinten aktuális toborzási stratégia. Bár az NI világszerte roppant népszerű munkahely, a toborzást érintő magyarországi és világtrendek természetesen ránk is hatással vannak. A sikeres toborzáshoz ma új megoldások kellenek (pl. LinkedIn, networking), az ezekre épülő stratégia egyes részleteit dolgozzuk ki éppen a csapattal.

15:03 Department meetingen a csapattal. Legalább havonta leülünk megbeszélni az aktuális ügyeket és feladatokat, rövid prezentációk formájában tájékoztatjuk egymást a projektjeinkről. Ha rajtam múlik, az időm több mint felét a HR-es munkatársaimnak szentelem, egyesével vagy csoportban dolgozva velük.

15:47 Elismerést adunk át Gabinak az „Év Cafeteria rendszere” díj elnyerésében játszott vezetői szerepéért. Közvetlen munkatársa, Piroska, aki a cafeteria rendszerünket fejleszti, már korábban megkapta a dicséretet és a jutalmát, de fontosnak tartjuk, hogy a vezetők is részesüljenek az irányításukkal végzett magas szintű szakmai munka sikeréből. Az elismeréseinket igyekszünk minél vizibilisebbé tenni, hogy nagyobb értéke legyen.

20.13 Meseolvasás Mannuskával és Mircivel. Bár a munkám fontos nekem, első helyen természetesen a magánéletem, a családom áll. Igyekszem rugalmasan alakítani a munkát és minél több időt tölteni a lányaimmal (Manna 5 éves, Mirtill 2), Ágival, a szüleimmel, barátaimmal – s ha ügyes vagyok, még futni és fallabdázni is marad időm.
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Eszköz vagy érték a munkavállaló? - a vezető szerepe a fluktuációban

Egyre több szervezet ébred rá arra, hogy a sikerük nagy mértékben azon (is) múlik, hogy a náluk dolgozó emberek elkötelezettek-e munkahelyük iránt... Teljes cikk

Legyél mindful a vezetésben (is)!

Mik a siker mutatói egy vezető számára? Elvégzett projekt, zöld traffic-light riport, felsővezetői elismerés, évvégi bónusz… Ezért hajtunk,... Teljes cikk

Tudatosan kellett megteremtenem a feltételeket a kikapcsolódáshoz

„A munkánkban sok évtizeden keresztül maratont futunk, de ezt nem lehet folyamatos sprinteléssel tenni.” Vagyis feltöltődésre, eltávolodásra... Teljes cikk