Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

A Jobbik stratégiai szövetséget kínál a magyar vállalkozásoknak

"Történelmi stratégiai szövetséget" kínál a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásoknak Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje - írja az MTI.

images

Az ellenzéki párt vezetője kiemelte, azt szeretnék, ha a magyar vállalkozások a Jobbik kormányra kerülése után azt éreznék, nincsenek egyedül hagyva, hanem az állam, valamint a kabinet erős, megbízható és támogató partnerük.

Vona Gábor szerint az elmúlt 27 évben sokan fogalmaztak meg hasonló ígéreteket, azonban azok soha nem váltak valóra, a magyar vállalkozásoknak pedig csalódniuk kellett. Ennek pedig az lett a következménye, hogy a magyar gazdaságban szinte csak a tőkeerős multinacionális vállalkozások verseny- és exportképesek - fejtette ki a Jobbik kormányfőjelöltje, aláhúzva, hogy a legkisebb magyar vállalkozások támogatásával a "magyar gazdaság motorját" lehetne beindítani.

Hangsúlyozta, a mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének javulásával az állami bevételek is növekednének, ami több kiadást engedne az olyan nagy alrendszereknek, mint például az egészségügy, az oktatás, illetve a nyugdíjrendszer. Emellett a vállalkozások fejlődése a bérek növekedésével is járna, ami a fogyasztás élénkülésén keresztül szintén fokozná a magyar gazdaság teljesítményét - fejtette ki.

Vona Gábor nyolc alapelvet sorolt fel a magyar vállalkozóknak kínált szövetséghez:

  • tiszta verseny garantálását a korrupció felszámolásával;
  • egy "felülről bebetonozott", csak a vállalkozások szempontjából pozitívan módosítható adókörnyezetet;
  • adó- és járulékcsökkentést;
  • a bürokrácia lazítását;
  • az állam stratégiai szemléletének kialakítását;
  • a szakképzés reformját;
  • a multinacionális vállalatok magyar beszállítói hányadának emelését; valamint az uniós és állami források magyar vállalkozásokhoz terelését a versenyképességi kritériumok betartása mellett.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter