Megjelent: 3 éve

A képminőség fontossága

A képminőség sok szempontból sem elhanyagolható. A képminőség függ a kamerától, amellyel azt készítjük. Illetve a képminőséget befolyásolják azok a környezeti tényezők, amelyek a felvétel készítésénél fennállnak.


MéretA képminőség szempontjából a legmeghatározóbb a méret. Ezt informatikailag a pixelszám határozza meg. Ez a számadat meghatározó abból a szempontból, hogy a kép milyen mértékű nyújtást, nagyítást képes elviselni anélkül, hogy szétesne. A képminőség szempontjából gyengébb fotókat néha csak kisebb méretben lehet felhasználni, nyomtatni. Az internetes közösségi hálók számára rossz felbontás nincs. Hiszen ezek eleve a jobb minőséget is lerontják a könnyebb tárolás érdekében. Sőt, ha innen töltünk le fényképeket, azokat tuti rossz képminőségben kapjuk meg.

Különleges esetekNapjaink modern fényképezőgépeivel már csak nagyon ritkán fordul az elő, hogy minőségileg használhatatlan képet kapunk. Az sokkal gyakoribb eset, hogy valamilyen környezeti behatás miatt a kép nem tökéletes. A digitális fényképek sokaságának köszönhetően pedig megtehetjük azt, hogy nem is foglalkozunk vele. A másik jellemző eset, amikor nagyon régi papírképről van szó, amely a családi ereklyék közé tartozik. Ezen felvételek esetében a kép eszmei értéke elnyomja a kép minőségi hibáit.

Alternatív megoldásokAbban az esetben, ha a választott kép minőségileg nem a legideálisabb, még bevethetünk egyéb trükköket. Ilyen megoldást kínálnak az ingyenes képszerkesztő és effektező programok is. A kisebb felbontású fotók jó megoldást kínálnak a montázsok vagy kollázsok készítéséhez. Ezeken pont az a lényeg, hogy sok kis kép van, melyek akár hanyagul egymásra is lóghatnak, tehát egy ilyen dekoráció elkészítésekor nem a jó felbontás a legfontosabb. Inkább a sok szeretett fénykép és a sok-sok emlék, amely ezeket tökéletessé teszi. Itt a több arc, több öröm elv érvényesül. A minőségileg gyengébb fotók továbbra is tökéletesek lehetnek kisebb papír- vagy vászonképeknek is. A sok kisméretű vászonfotó felhasználásával nagyon modern fotófalat alakíthatunk ki. A több arc több mosoly így továbbra is érvényben maradhat.

A képminőséggel kapcsolatos ismeretek alapján most már meg tudod keresni a tökéletes fotókat, melyeket maradandó emlékké szeretnél formálni. A kedvenc képeidet, amelyek minőségileg is elfogadhatóak, a legjobb, ha egy garanciális vászonkép elkészítése céljából továbbítasz a Vászonkép Szalonnak. A mindenre kiterjedő garanciának köszönhetően Te ezzel semmilyen kockázatot nem vállalsz. Ők a legjobb tudásuk szerint, még a Te eleve csodás felvételedet is képesek szuperré alakítani. Egy próbát mindenképp megér.

A felvázolt esteken túl, vászonkép témában bármilyen egyedi vagy specifikus kéréssel is fordulhatsz hozzájuk. Rutinos, fiatalos csapat, szinte szomjaznak az újabbnál újabb kihívásokra. Itt az alkalom letesztelni Őket!
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter