Megjelent: 6 éve

A képminőség fontossága

A képminőség sok szempontból sem elhanyagolható. A képminőség függ a kamerától, amellyel azt készítjük. Illetve a képminőséget befolyásolják azok a környezeti tényezők, amelyek a felvétel készítésénél fennállnak.


MéretA képminőség szempontjából a legmeghatározóbb a méret. Ezt informatikailag a pixelszám határozza meg. Ez a számadat meghatározó abból a szempontból, hogy a kép milyen mértékű nyújtást, nagyítást képes elviselni anélkül, hogy szétesne. A képminőség szempontjából gyengébb fotókat néha csak kisebb méretben lehet felhasználni, nyomtatni. Az internetes közösségi hálók számára rossz felbontás nincs. Hiszen ezek eleve a jobb minőséget is lerontják a könnyebb tárolás érdekében. Sőt, ha innen töltünk le fényképeket, azokat tuti rossz képminőségben kapjuk meg.

Különleges esetekNapjaink modern fényképezőgépeivel már csak nagyon ritkán fordul az elő, hogy minőségileg használhatatlan képet kapunk. Az sokkal gyakoribb eset, hogy valamilyen környezeti behatás miatt a kép nem tökéletes. A digitális fényképek sokaságának köszönhetően pedig megtehetjük azt, hogy nem is foglalkozunk vele. A másik jellemző eset, amikor nagyon régi papírképről van szó, amely a családi ereklyék közé tartozik. Ezen felvételek esetében a kép eszmei értéke elnyomja a kép minőségi hibáit.

Alternatív megoldásokAbban az esetben, ha a választott kép minőségileg nem a legideálisabb, még bevethetünk egyéb trükköket. Ilyen megoldást kínálnak az ingyenes képszerkesztő és effektező programok is. A kisebb felbontású fotók jó megoldást kínálnak a montázsok vagy kollázsok készítéséhez. Ezeken pont az a lényeg, hogy sok kis kép van, melyek akár hanyagul egymásra is lóghatnak, tehát egy ilyen dekoráció elkészítésekor nem a jó felbontás a legfontosabb. Inkább a sok szeretett fénykép és a sok-sok emlék, amely ezeket tökéletessé teszi. Itt a több arc, több öröm elv érvényesül. A minőségileg gyengébb fotók továbbra is tökéletesek lehetnek kisebb papír- vagy vászonképeknek is. A sok kisméretű vászonfotó felhasználásával nagyon modern fotófalat alakíthatunk ki. A több arc több mosoly így továbbra is érvényben maradhat.

A képminőséggel kapcsolatos ismeretek alapján most már meg tudod keresni a tökéletes fotókat, melyeket maradandó emlékké szeretnél formálni. A kedvenc képeidet, amelyek minőségileg is elfogadhatóak, a legjobb, ha egy garanciális vászonkép elkészítése céljából továbbítasz a Vászonkép Szalonnak. A mindenre kiterjedő garanciának köszönhetően Te ezzel semmilyen kockázatot nem vállalsz. Ők a legjobb tudásuk szerint, még a Te eleve csodás felvételedet is képesek szuperré alakítani. Egy próbát mindenképp megér.

A felvázolt esteken túl, vászonkép témában bármilyen egyedi vagy specifikus kéréssel is fordulhatsz hozzájuk. Rutinos, fiatalos csapat, szinte szomjaznak az újabbnál újabb kihívásokra. Itt az alkalom letesztelni Őket!
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek