kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 1 éve

A Menedzserszövetség is felsorakozott a Tanítsunk Magyarországért program mögé

Együttműködő partnerként a Menedzserek Országos Szövetsége is támogatja a társadalmi felzárkóztatást célzó Tanítsunk Magyarországért programot.

Sok olyan gyerek, aki a kistelepülése határát nem vagy csak ritkán hagyja el 14 éves koráig, középiskolásként megpróbáltatásként éli meg, hogy lakóhelyétől távol kell tanulnia.

Ezeknek a fiataloknak az 54 százaléka csupán általános iskolás végzettséget szerez, miközben az országos lemorzsolódási átlag 12 százalék.

A Tanítsunk Magyarországért program célja, hogy a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli településeken élő általános iskolai tanulóknak segítséget nyújtson a pályaorientációban és a továbbtanulásban. Ebben a programhoz csatlakozó egyetemisták segítik őket mentorként.

A 2021/2022-es tanév második félévében 17 egyetemről 1028 mentor 107 általános iskola 4040 tanulóját támogatta - mondta el a programot alapító György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős államtitkára.

A Tanítsunk Magyarországért program célja, hogy 2024-re minden olyan diák kapjon maga mellé mentort, akinek szüksége van rá; ez mintegy 10 ezer általános iskolás és 2500 mentor bevonását teszi szükségessé országszerte.

Ösztönzik továbbá a csatlakozásra a vállalatokat is - fűzte hozzá az államtitkár, köszönetet mondva a Menedzserszövetség 28 tagvállalatának, amelyek már részt vesznek a kezdeményezésben a diákoknak meghirdetett programokkal, bemutatókkal.

Buday Kollárik Tímea, a Menedzserek Országos Szövetsége ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy három éve indult saját, a Jövő Menedzsere elnevezésű mentorprogramjuk, amelyben már több mint kétszázan vettek részt.

A Menedzserszövetség most azt vállalja, hogy a Tanítsunk Magyarországért program diákmentorait saját mentorprogramjához hasonló folyamattal támogatja, továbbá tagvállalatai körében meghirdeti a vállalati mentorálás lehetőségét - közölte Buday Kollárik Tímea.

 

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Így biztosítja szakember-utánpótlását a MOL

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a MOL és a Pannon Egyetem, amelynek célja, hogy folyamatos utánpótlást biztosítson az... Teljes cikk

Hamarosan több mint egymillió ember dolgozik majd mesterséges intelligenciával Magyarországon

Hol tartanak azok az innovátor cégek, melyek élen járnak a mesterséges intelligencia felhasználásában? Milyen módon fog átalakulni a jövőben a... Teljes cikk

Erasmus-ügy: Hallgatói szervezetek azt kérik az EU-tól, hogy ne az ártatlan diákokat büntessék

A diákszervezetek szerint ők ártatlanok, az EU szerint viszont a labda a magyar térfélen pattog. Teljes cikk