Megjelent: 4 éve

A nyugdíj nem jelenti a munka végét

Zeng a sajtó a nyugdíjasok foglalkoztatása kapcsán, de mi motiválja a senior korosztályt a nyugdíj melletti munkavégzésre és hogyan lehet összeegyeztetni a családi és egyéb teendőkkel? Erről beszélgettünk Vörösmarty Évával, a Nyugdíjtöbblet munkatársával.

images

images

Kérdezhetném, hogy „pénzt vagy életet” jelent inkább a nyugdíj melletti munkavállalás? A legtöbben repesve várják a jól megérdemelt pihenést, Önnek mit jelent ez a munka?

Mindkettőt. Szerencsére fiatalon jöhettem nyugdíjba, így világos volt, hogy nem szeretnék otthon ücsörögni, tehát így találtam ezt a lehetőséget. Öt éve kerültem az euDIÁKOK Iskolaszövetkezethez mint bérszámfejtő, majd bérszámfejtési csoportvezető, de előtte egy multinál dolgoztam HR, bérszámfejtés, személyügy területén. A pénz sem mellékes, persze, tehát 50-50%-ban számít az aktív életforma és a jövedelem.

Mennyi idő telt el a nyugdíjba vonulás és a konkrét munkábaállás között?

Folyamatosan zajlott, nem volt megszakítás. Ugyanitt maradtam, a szakmában, ugyanazt csinálom, mint előtte annyi különbséggel, hogy korábban csoportvezetői beosztásban, most mint bérszámfejtő, csökkentett munkaidőben.

Mit jelent pontosan a csökkentett munkaidő?

Hivatalosan napi 6 órás munkaviszonyról van szó, de ezt rugalmasan kezeljük. Amikor a munka csúcsszezonja van, azaz a hó eleji bérkifizetések idején – 1-től úgy 18-ig – többet vagyok bent, máskor viszont szükség szerint. Akkor jövök, amikor kell.

Fizetési konstrukcióban hogy néz ki a nyugdíj melletti munkavégzés?

Ez a jövedelem nem befolyásolja a nyugdíjat, tehát mellette kapom a fizetést. Jelenleg rendes munkaviszonyban dolgozom, azaz mindenféle adót és járulékot vonnak a béremből, mintha nem lennék nyugdíjas, cserébe egy évnyi ledolgozott munkaviszony után 0,5%-os nyugdíjemelést kapok. Ha a nyugdíjszövetkezetben dolgoznék, kevesebbet vonnának ugyan a béremből, de nem kapnám a nyugdíjemelést. Ezt mérlegelni kell. Én most úgy látom, hogy annak éri meg leginkább ez utóbbi konstrukció, aki alkalomszerűen és nem folyamatosan dolgozik.

Nagyon fiatalos közegbe cseppent. Mennyire volt nehéz a beilleszkedés?

2012 óta dolgozom a cégnél, előtte is huszon-harminc évesek között dolgoztam, így nem volt nagy változás, bár nem voltak ennyire fiatalok a kollégáim. Úgy érzem, hogy nem volt probléma, megtaláltam a hangot a fiatalabb generációval és ők is velem.

Min múlott az összeszokás sikere?

Azt hiszem, hogy stílus kérdése és az emberi oldalánál lehet megfogni a dolgot. Szeretem a fiatalokat, sokat dolgoztam velük és én is inkább fiatalosnak érzem magam. Persze, a HR-es tapasztalatok is sokat segítettek a közeg megértésében, sokféle emberrel kellett együttműködnöm már. Jól érzem magam, szeretek itt lenni.

Hogyan tovább? Mik a tervek? Meddig lát előre?

Nagyjából egy évre előre tudok tervezni, hiszen a család is számít rám. Három lányunoka nagymamájaként tudom, hogy hamarosan nagyobb szükség lesz rám: ha a lányom visszamegy dolgozni egy év múlva, biztosan elkel majd a segítségem. Nyilván, pihenni is szeretnék valamikor, ez sem mellékes. Ezért praktikus, hogy egy évre előre gondolkodom, hosszabb időtávot most nem is látok át.

A Nyugdíjtöbblet Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a munkaerőpiacon még aktív, nyugdíjas korosztály számára teremti meg a lehetőségét annak, hogy szaktudásukat, megszerzett munkatapasztalatukat szövetkezeti keretek között újra kamatoztathassák, valamint átadhassák a fiatal korosztálynak.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Tisztul a magyar munkaerőkölcsönzési piac

Április 1-jével eltörölték a fordított ÁFA kötelezettséget a szektorban. Teljes cikk

Hol tartanak a kölcsönzők és a közvetítők egy év covid után?

Egy évvel ezelőtt állította a feje tetejére a magyar gazdaságot a koronavírus-járvány. Hogyan élték meg ezt az évet a kölcsönzési... Teljes cikk

Ha enyhül a vírushelyzet, nagy szükség lesz vendégmunkásokra

A vírushelyzet enyhülésével - akár már az év második felében - újra és nagyon gyorsan munkaerőhiányos helyzet alakulhat ki Magyarországon. A... Teljes cikk