Megjelent: 3 éve

A sikeres vállalkozás receptje

Jó tagokból lehet erős csapatot alkotni és erős csapatból lehet sikeres építeni.

images

Gyönge emberekből soha nem lesz erős csapat. Vagyis, meg kell találnunk a megfelelő embereket a megfelelő helyekre, amihez pontosan kell tudni, hogy a betöltendő poszt milyen képességeket, személyiségvonásokat kíván meg. A kompetenciákra alapozott hatékony kiválasztás és teljesítményértékelés a személyügyi szakemberek legnagyobb erénye, ezért fontos, hogy olyan képzéseken vegyenek részt, mint a KOMPETENCIA MODELLEK TERVEZÉSE ÉS KOMPETENCIA ALAPÚ INTERJÚ LEBONYOLÍTÁSA képzés. Csapatépítés esetén az egyik legfontosabb kiválasztási szempont (kompetencia) a motiváltság. Nézzünk meg néhány „aranyigazságot” a motiváltság témaköréből:

Motiválni a csapatot

Minden vezetőnek tudnia kell, mivel lehet motiválni munkatársakat. Ehhez nem kell a Wall Street farkasának lenni, elég a jó emberismeret. Mindig tudnia kell a csapatnak, vezetőjük mit vár el tőlük, és hogy közben ők milyen segítséget várhatnak el. Azzal is mindenkinek tisztában kell lennie, hogy jó teljesítmény esetén nem marad el az elismerés. Egy vállalkozás feje ugyan a vezető, de a csapattagok is szerves részei az álmok megvalósításának: óriási lépést tesz a fejlődés útján, aki felismeri, hogy mások segítségével sokkal jobb munkát végezhet, mint egyedül.

A nyerő csapat előtt mindig ott lebeg a győzni akarás képe

Ha egy munkatárs csak a túlélésért küzd, ha nem vállalja a kockázatokat, nehezen dönt, és a lehetőségeket kihagyva alig fejlődik, akkor inkább bomlasztja, mintsem segíti a csapatot. Bár nehéz döntés, de inkább váljunk meg tőle, és válasszunk olyan munkatársat helyette, aki törekszik a győzelemre.

Tartós siker = tartós fejlődés

A nyerő csapat folyamatosan tökéletesíti magát. Ebben sokat segít, ha a vezetőjük mindig konkrét célokat jelöl ki, és gyakran értékeli a haladást. A célok megvalósítása természetesen a teljesítménnyel mérhető. A haladás értékelése segíti a vezetőt is, hogy tudja, hol tart, és ha nincs előrelépés, mi lehet az oka.

A jó vezető jövőt épít

Ismeri a tagok motivációit, közös jövőképet alakít ki a csapatban, közös identitást teremt.

Hogy kiderítsük, hányadán állnak dolgozóink a motivációval, próbáljunk ki egy Motivációs Kérdőívet. A motivációs kérdőív a következő tulajdonságcsoportokat vizsgálja: energia, dinamizmus, beilleszkedés, belső ösztönök, külső ösztönzők.

SHL Hungary
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter