kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

A szervezeti tudás kihívásai: mi van a tanfolyamok és az e-learning után?

A vállalat sikeréhez szükséges tudás bővülése soha nem látott sebességre kapcsolt. A tempó megtartását eddig segítő hagyományos tanfolyami és e-learning képzések már sok esetben nem hozzák meg a várt eredményt. A személyre szabott, azonnal és bárhol elérhető tudás korszakába léptünk.

Prostep
A vállalatok a hatékonyság érdekében egyre több képzés esetében választják az online tanulás lehetőségét, akár a frontális oktatás kiegészítéseként, akár önálló képzési formaként. Sokan szkeptikusak a kizárólag elektronikus tananyagokon keresztül történő tanulás hatékonyságával kapcsolatban, mivel azt a legtöbb ember a klasszikus power point diák sokaságával azonosítja, így számos esetben csupán kiegészítő eszközként alkalmazzák. A frontális oktatással kapcsolatban azonban ma már alapvető elvárás olyan elektronikus tartalom biztosítása, mely lehetővé teszi, hogy a képzésen részt vevők a tanórán kívül is hozzáférhessenek a tananyaghoz felkészülés, gyakorlás és ismétlés céljából. A klasszikus és az online tanulás tehát mára kéz a kézben járnak, és egymást erősítve produkálnak jelentős eredményeket.


Minta a tanfolyamokhoz és otthoni tanuláshoz egyaránt használható tartalmak közül.

A Prostep Consulting Kft. vezetése 25 éve kíséri figyelemmel a hazai és a nemzetközi oktatási trendek változásait. Az újszerű igények integrált és több területre kiterjedő szolgáltatást fogalmaznak meg, mely által a tudásmenedzsment nem csupán a munkatársakra, hanem a beszállítókra és a viszonteladókra is kiterjeszthető. Mindez személyre szabott módon, a frontális képzések, a digitális tartalmak és a szereplők között interaktív kapcsolattartást biztosító elektronikus csatornák alkalmazásával kell, hogy megtörténjen.

A Prostep kutatási eredményeit, tapasztalatait és a vállalatok igényeit ötvözve hívja életre digitális oktatási tartalmait, ezekben a megértést és a memorizálást a klasszikus írott szöveg mellett - profi grafikusok és narrátorok által készített - short-form videók és animációk segítik. Hogy a felhasználók ellenőrizni is tudják magukat, a leckék végén különböző tesztek teszi lehetővé az elsajátított tudás mérését.


Részlet egy vállalati tananyagból

A munkavállalói tudásállomány fejlesztésére nagy hangsúlyt fektető vállalatoknál, ahol rendszeresen képzésre ösztönzik dolgozóikat, felmerült egy olyan rendszer szüksége, mely egyszerű módon teszi lehetővé a tudásanyag előállítását, kezelését és a vonatkozó eredmények mérését. Az igényeket felismerve, a Prostep másfél évvel ezelőtt kezdett bele egyedülálló rendszerfejlesztésébe, amelynek eredményeként 2016 nyarán piacra került a LerningAge felhő alapú e-learning és tudásmenedzsment megoldás.


LearningAge tudásmenedzsment rendszer

A termék kialakítása kezdetben e-learning tartalomgyártó és kezelő rendszerként indult, azonban partnereink visszajelzései és a nemzetközi piaci jelenségek gyorsan rávilágítottak arra, hogy az elvárások kiszolgálása és a versenyelőny megteremése érdekében elengedhetetlen annak továbbgondolása. Olyan funkciókkal láttuk el a rendszert, melyek segítségével képes a vállalati tudásbázis komplett menedzsmentjére az oktatásszervezéstől kezdve, a tanulócsoportok kezelésén és mentorálásán át, a kiterjedt mérésértékelésig.

Az üzemeltetés megtervezésekor is törekedtünk a legegyszerűbben használható módszer kialakítására. Partnereinket nem terheljük a szerver és tárhely bérlésével, mert a szükséges környezetet az általunk biztosított felhő adja. Szintén ügyfeleink kényelmét szolgálja, hogy a mindennapi működtetéshez nem szükséges informatikus közreműködése, hiszen az esetlegesen felmerülő problémákat support csapatunk rövid időn belül orvosolni tudja. A Learningage további előnye, hogy arculat és funkcionalitás szempontjából is testre szabható, így a vállalatok saját portálrendszerükbe is könnyedén beilleszthetővé válik.

A tananyaggyártás kialakításánál elsődleges szempontként tűztük magunk elé, hogy minimalizáljuk a szerkesztéshez szükséges külső eszközök és erőforrások számát. Az egyszerű képzési tartalmak alapszintű számítástechnikai ismeretek birtokában is megalkothatóak, a magas színvonalú videós és animációs elemek létrehozásában pedig kreatív csapattal és gyors szállítási határidővel állunk partnereink rendelkezésére. Újabb privilégiumként említhető, hogy a tananyagok médiaegységeit a rendszer címkézve egy elemtárban gyűjti, melynek segítségével gyorsan visszakereshetőek és felhasználhatóak további tartalmak előállításához. A szerkesztőfelület kooperatív munkára is lehetőséget biztosít, így a téma szakértője, a grafikus, a vágó és a lektor is kommentálhatják a folyamatokat. Ez az interakció lényegében ellátja a minőségbiztosítási feladatokat is.

A LearningAge-ben egyszerűen adhatóak meg az egyéni felhasználók és a csoportok jogosultságai, a kiosztott tananyagok, illetve a vizsgafeltételek, mindemellett a mentor funkcióban egy közösségi alkalmazáshoz hasonlóan, interaktív módon kommunikálhatnak egymással az adott téma tanulói és tanárai. A felhasználói csoportok a munkatársi mellett, beszállítói, vagy akár viszonteladói csoportokra is alkalmazhatóak.

A rendszer mobil kliensen keresztül biztosítja a helytől független hozzáférést. Az applikáció internet kapcsolat esetén szinkronizálja a legfrissebb tartalmakat, melyek ezt követően offline módban is elérhetőek. Innovatív gyártási módszertanunk segítségével az előállított tananyagok fájlmérete a konkurens szolgáltatók termékeinek 1/5-e, ami nagyban megkönnyíti a használhatóságot, emellett költséghatékonysága sem elhanyagolható ismérv.

Éves licence üzleti modellünk magában foglalja a rendszer üzemeltetését, a folyamatosan bővülő új funkciók jogosultságát, valamint olyan általános témájú tananyagok felhasználását is, amelyek a legtöbb vállalat esetében alkalmazhatóak (pl. kommunikáció, értékesítés, Excel alapok). A Prostep mindig nyitott partnereinek fejlesztési kéréseire, így a rendszer funkciói egyedi igények szerint bővíthetőek.

A LearningAgeben integráltuk és továbbfejlesztettük a jelenlegi piacon megtalálható tudásmenedzsment rendszerek előnyeit. Még számos új ötlet van tarsolyunkban, melyek megvalósításán már dolgozunk, és hamarosan előrukkolunk.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A HR technológiai trendjei: Milyen új technológiák formálják át a HR területet a közeljövőben?

A koronavírust követő években a HR területén tapasztalható robbanásszerű technológiai fejlődés, - mely még 2024-ben is újabb és újabb ajtókat... Teljes cikk

A teljesítményértékelés digitalizálása: Hogyan változtatják meg a digitális eszközök a teljesítményértékelési folyamatokat?

A teljesítményértékelés a legtöbb vállalat számára alapvető folyamat. Azonban a digitalizáció terjedésével, egyre nagyobb népszerűségnek... Teljes cikk

Több mint 27 éves HR vezetői tapasztalatát viszi be a Corvinus képzésébe

Jakobsen Petra HR tanácsadóval, a Flow Consulting HR üzletágának vezetőjével a teljesítményértékelés változásáról, a HR analitika üzleti... Teljes cikk