Megjelent: 5 éve

A szervezeti tudás kihívásai: mi van a tanfolyamok és az e-learning után?

A vállalat sikeréhez szükséges tudás bővülése soha nem látott sebességre kapcsolt. A tempó megtartását eddig segítő hagyományos tanfolyami és e-learning képzések már sok esetben nem hozzák meg a várt eredményt. A személyre szabott, azonnal és bárhol elérhető tudás korszakába léptünk.

Prostep
A vállalatok a hatékonyság érdekében egyre több képzés esetében választják az online tanulás lehetőségét, akár a frontális oktatás kiegészítéseként, akár önálló képzési formaként. Sokan szkeptikusak a kizárólag elektronikus tananyagokon keresztül történő tanulás hatékonyságával kapcsolatban, mivel azt a legtöbb ember a klasszikus power point diák sokaságával azonosítja, így számos esetben csupán kiegészítő eszközként alkalmazzák. A frontális oktatással kapcsolatban azonban ma már alapvető elvárás olyan elektronikus tartalom biztosítása, mely lehetővé teszi, hogy a képzésen részt vevők a tanórán kívül is hozzáférhessenek a tananyaghoz felkészülés, gyakorlás és ismétlés céljából. A klasszikus és az online tanulás tehát mára kéz a kézben járnak, és egymást erősítve produkálnak jelentős eredményeket.


Minta a tanfolyamokhoz és otthoni tanuláshoz egyaránt használható tartalmak közül.

A Prostep Consulting Kft. vezetése 25 éve kíséri figyelemmel a hazai és a nemzetközi oktatási trendek változásait. Az újszerű igények integrált és több területre kiterjedő szolgáltatást fogalmaznak meg, mely által a tudásmenedzsment nem csupán a munkatársakra, hanem a beszállítókra és a viszonteladókra is kiterjeszthető. Mindez személyre szabott módon, a frontális képzések, a digitális tartalmak és a szereplők között interaktív kapcsolattartást biztosító elektronikus csatornák alkalmazásával kell, hogy megtörténjen.

A Prostep kutatási eredményeit, tapasztalatait és a vállalatok igényeit ötvözve hívja életre digitális oktatási tartalmait, ezekben a megértést és a memorizálást a klasszikus írott szöveg mellett - profi grafikusok és narrátorok által készített - short-form videók és animációk segítik. Hogy a felhasználók ellenőrizni is tudják magukat, a leckék végén különböző tesztek teszi lehetővé az elsajátított tudás mérését.


Részlet egy vállalati tananyagból

A munkavállalói tudásállomány fejlesztésére nagy hangsúlyt fektető vállalatoknál, ahol rendszeresen képzésre ösztönzik dolgozóikat, felmerült egy olyan rendszer szüksége, mely egyszerű módon teszi lehetővé a tudásanyag előállítását, kezelését és a vonatkozó eredmények mérését. Az igényeket felismerve, a Prostep másfél évvel ezelőtt kezdett bele egyedülálló rendszerfejlesztésébe, amelynek eredményeként 2016 nyarán piacra került a LerningAge felhő alapú e-learning és tudásmenedzsment megoldás.


LearningAge tudásmenedzsment rendszer

A termék kialakítása kezdetben e-learning tartalomgyártó és kezelő rendszerként indult, azonban partnereink visszajelzései és a nemzetközi piaci jelenségek gyorsan rávilágítottak arra, hogy az elvárások kiszolgálása és a versenyelőny megteremése érdekében elengedhetetlen annak továbbgondolása. Olyan funkciókkal láttuk el a rendszert, melyek segítségével képes a vállalati tudásbázis komplett menedzsmentjére az oktatásszervezéstől kezdve, a tanulócsoportok kezelésén és mentorálásán át, a kiterjedt mérésértékelésig.

Az üzemeltetés megtervezésekor is törekedtünk a legegyszerűbben használható módszer kialakítására. Partnereinket nem terheljük a szerver és tárhely bérlésével, mert a szükséges környezetet az általunk biztosított felhő adja. Szintén ügyfeleink kényelmét szolgálja, hogy a mindennapi működtetéshez nem szükséges informatikus közreműködése, hiszen az esetlegesen felmerülő problémákat support csapatunk rövid időn belül orvosolni tudja. A Learningage további előnye, hogy arculat és funkcionalitás szempontjából is testre szabható, így a vállalatok saját portálrendszerükbe is könnyedén beilleszthetővé válik.

A tananyaggyártás kialakításánál elsődleges szempontként tűztük magunk elé, hogy minimalizáljuk a szerkesztéshez szükséges külső eszközök és erőforrások számát. Az egyszerű képzési tartalmak alapszintű számítástechnikai ismeretek birtokában is megalkothatóak, a magas színvonalú videós és animációs elemek létrehozásában pedig kreatív csapattal és gyors szállítási határidővel állunk partnereink rendelkezésére. Újabb privilégiumként említhető, hogy a tananyagok médiaegységeit a rendszer címkézve egy elemtárban gyűjti, melynek segítségével gyorsan visszakereshetőek és felhasználhatóak további tartalmak előállításához. A szerkesztőfelület kooperatív munkára is lehetőséget biztosít, így a téma szakértője, a grafikus, a vágó és a lektor is kommentálhatják a folyamatokat. Ez az interakció lényegében ellátja a minőségbiztosítási feladatokat is.

A LearningAge-ben egyszerűen adhatóak meg az egyéni felhasználók és a csoportok jogosultságai, a kiosztott tananyagok, illetve a vizsgafeltételek, mindemellett a mentor funkcióban egy közösségi alkalmazáshoz hasonlóan, interaktív módon kommunikálhatnak egymással az adott téma tanulói és tanárai. A felhasználói csoportok a munkatársi mellett, beszállítói, vagy akár viszonteladói csoportokra is alkalmazhatóak.

A rendszer mobil kliensen keresztül biztosítja a helytől független hozzáférést. Az applikáció internet kapcsolat esetén szinkronizálja a legfrissebb tartalmakat, melyek ezt követően offline módban is elérhetőek. Innovatív gyártási módszertanunk segítségével az előállított tananyagok fájlmérete a konkurens szolgáltatók termékeinek 1/5-e, ami nagyban megkönnyíti a használhatóságot, emellett költséghatékonysága sem elhanyagolható ismérv.

Éves licence üzleti modellünk magában foglalja a rendszer üzemeltetését, a folyamatosan bővülő új funkciók jogosultságát, valamint olyan általános témájú tananyagok felhasználását is, amelyek a legtöbb vállalat esetében alkalmazhatóak (pl. kommunikáció, értékesítés, Excel alapok). A Prostep mindig nyitott partnereinek fejlesztési kéréseire, így a rendszer funkciói egyedi igények szerint bővíthetőek.

A LearningAgeben integráltuk és továbbfejlesztettük a jelenlegi piacon megtalálható tudásmenedzsment rendszerek előnyeit. Még számos új ötlet van tarsolyunkban, melyek megvalósításán már dolgozunk, és hamarosan előrukkolunk.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021” pályázati felhívás

Napjainkban a hazai munkaerőpiac folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az előző évek visszajelzései és beérkezett pályázatai alapján egyre... Teljes cikk

Munkavállalói támogató programmal gondoskodik dolgozóiról a PENNY Market!

Gondoskodó munkáltatóként a PENNY Market igyekszik mindig a leghatékonyabban támogatni a dolgozóit. A vállalat ezért is indította el május 1-jétől... Teljes cikk

Több száz kapcsolatfelvételt igényel egy IT pozíció betöltése

A területre régóta jellemző munkaerőhiány, ezen felül a COVID miatt felerősödött digitális transzformáció következtében az IT szektorban... Teljes cikk