Megjelent: 1 hónapja

A vezetői szerep egyre összetettebb

Az, hogy nem vagyunk munkavégzésünk során egy helyszínen, ma már az életünk része. A csapatok több mint 80% -ának és a projektek 90% -ának legalább egy tagja nincs fizikailag jelen a munkavégzés során. Egy csapat vezetése helyben sem kis kihívás, távolról csinálni még nehezebb. Hogyan érdemes kommunikálni, építeni a bizalmat és a kapcsolatokat? Milyen gyakorlatok, tréningek vannak már erre külföldön? Erről oszt meg kanadai tapasztalatot Bedecs Andrea ACC, executive coach, tréner.

images

2021. szeptember végén költöztünk ki családommal Kanadába, Toronto mellé. Férjem IT tanácsadóként kapott itt munkát. On-boarding, új munkafolyamatok, szabályzatok, egy teljesen másik munkakultúra megismerése, beilleszkedés a csapatba, visszajelzések adása és kérése – mindez online történik náluk.

Én „hazadolgozom”: folytatom a megkezdett egyéni coaching folyamataimat, tréninget szervezek, viszem projektmenedzseri feladataimat, tartom a munkakapcsolatot kollégáimmal – online. Mindezt fűszerezve egy 6 órás időeltéréssel.

Két eltérő élethelyzet, de rengeteg közös vonás benne…..mely felgyorsult és online-ba kényszerült világunk közös jellemzője is. A világ változik - és ez azt jelenti, hogy a vezető összetett szerepe is változik benne. 

Az egyik legnagyobb változás - és kihívás -, amellyel sok vezető, munkavállaló és szervezet szembesül, a csapatok távoli működése, vezetése.

Az, hogy nem vagyunk munkavégzésünk során egy helyszínen, ma már az életünk része. A csapatok több mint 80% -ának és a projektek 90% -ának legalább egy tagja nincs fizikailag jelen a munkavégzés során. 

Bár a hatékony vezetés és a csapatmenedzsment elvei nem változtak, a csúcsteljesítmény és az alkalmazottak elkötelezettségének fenntartása minden vezető vagy szervezet számára nagy feladat, különösen, ha a munkatársak mérföldekkel, időzónákkal és eltérő kultúrákkal vannak elválasztva. 

Legyünk őszinték - mások vezetése már akkor is elég nehéz, ha az irodában tartózkodnak. Ha hozzáadjuk a távoli kihívásokat, nehezebb lesz - és stresszesebb is. 

A csapat vezetése nehéz ... távolról csinálni még nehezebb. Ez nem csak vezetői probléma, és ez nem csak a technológia és az eszközök kihívása (bár az eszközök használatának ismerete megkönnyítheti a sikerét). 

Hogyan kommunikáljunk sikeresen? Hogyan tehetjük a személyesen is kihívásokkal teli megbeszéléseket a technológia segítségével működővé? Hogyan építsük ki a kapcsolatokat és a bizalmat a csapattal - és hogyan segítsük őket ebben? Hogyan mutathatunk be ötleteket, változásokat távolról? Hogyan oktatunk és adunk visszajelzést sikeresen? Hogyan bánjunk az ismeretlenekkel? Végül is nem láthatjuk, mit csinálnak, hogyan csinálják, és dolgoznak-e egyáltalán?

Számos kérdés, és az ezekre adható válaszok keresése még folyamatos. Alakítjuk eszköztárunkat, fejlesztjük technológiai ismereteinket, figyeljük a sikeresen működő csapatokat, hátha elleshetünk valamit.

Kíváncsi voltam, hogy itt, Kanadában melyek a legégetőbb kérdések, egy online/hibrid munkavégzés vezetői tréningen mely témacsoportok oktatását priorizálják.

A Remote Leadership Institute (igen, itt már intézményt alapítottak ennek oktatására) célja, hogy gyakorlati készségekkel lássa el a távoli alkalmazottak, virtuális csapatok és mobilizált munkaerő vezetését. Egy sorozatot indítottak, mely olyan technikákat és módszereket tanít, amelyekkel könnyedén és sikeresen lehet hatékonyan motiválni és irányítani a virtuális alkalmazottakat és csapatokat.

A sorozat 5 modulból épül fel, 10-15 fős csapatokkal dolgoznak, online. A modulok mindegyike rendkívül gyakorlatias, saját tapasztalatok megosztása mellett a best practice-k megismertetésére törekszik, és mindegyik modul végén egy akciótervvel távozhat a résztvevő. 

1. Hogyan építs fel és irányíts egy távoli/hibrid csapatot:

A rövid elméleti ismertető után (távoli vagy hibrid vezetés sajátosságai, a távmunka általános kihívásai, az otthonról dolgozókkal való munka és vezetés sajátos kihívásai) eszközöket lehet megismerni a csapat felmérésére a feladatok elvégzése, a munkakapcsolatok és a kommunikáció területén. Majd ezt követően megismerjük a bizalomépítés folyamatát, és azt, hogy hogyan valósíthatjuk meg ezt távoli környezetben. 

2. A termelékenység maximalizálása

A modulban arra keressük a választ, hogyan hozzunk létre egy távoli (otthoni) munkakörnyezetet, amely a sikerre épül. A 4 hatékonysági kérdés megválaszolásával drasztikusan javítható az általános és egyéni termelékenység, valamint fokozható a menedzser szerepe a siker elérésében. A modulban tippeket kapunk a zavaró tényezők kiküszöbölésére és a csapat fókuszának javítására, valamint beazonosítjuk azokat a szokásokat, amelyek befolyásolják a termelékenységet és az eredményeket. 

3. Hatékony online/hibrid megbeszélések szervezése

A modul során megismerjük a webes prezentációs és értekezleti eszközök leggyakoribb jellemzőit, valamint az online találkozók kihívásait és lehetőségeit. Bemutatásra kerülnek azon módszerek, melyek felkészítik a vezetőket és a résztvevőket egy hatékony, együttműködő találkozóra, valamint azon technikák, melyek a részvétel és az interakció növelését támogatják.

4. Célkitűzés és a felelősségben tartás 

A modul végére a résztvevők hatékony célkitűzési eszközöket ismerhetnek meg, cél elérési tervet készítenek, valamint ránéznek arra is, hogy vezetőként miként lehet támogatni a távoli csapattagokat céljaik elérésében. A legjobb példák megosztásával segítik a résztvevőket abban, hogy képesek legyenek hatékony elszámoltathatóságot létrehozni telefonon vagy más technológián keresztül. 

5. Coaching és visszajelzés adása

A modul során megismerjük a visszacsatolás forrásait és azt, hogy ezek hogyan befolyásolják a visszajelzések sikeres leadását. Beazonosítjuk az információk és adatok gyűjtésének módjait, valamint megismerünk több kulcsfontosságú visszacsatolási stratégiát, melyek távoli vagy virtuális helyzetben alkalmazhatók. 

Ezek voltak az első benyomásaim az észak-amerikai kontinens hibrid vezetési megoldásairól. Mindemellett nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi az, amit a magyar vezetők csinálnak a hibrid világban.

Bedecs Andrea ACC

executive coach, tréner, tanácsadó

Business Coach Kft

Nyitókép: Jenny Ueberberg on Unsplash

  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hogyan alakítsuk ki a hibrid irodát? – egy belsőépítész szemével

Megy a tervezés, hogyan nézzen ki a hibrid iroda és a hibrid működés, azaz amikor a munkavállalók bizonyos napokon az irodából, máskor otthonról... Teljes cikk

Jönnek az ukrán vendégmunkások - betanított munka Magyarországon

Az elsők között kezdett ukrán vendégmunkások toborzásába Magyarországon a Man at Work Kft. A cég jelenleg közel 700 ukrán állampolgárt... Teljes cikk

Így lehet megoldani a munkásszállás biztosítását adómentesen

A világjárvány gazdaságra gyakorolt hatását tekintve elmondható, hogy a munkáltatók számottevő része munkaerőhiánnyal és a munkaerő megtartás... Teljes cikk