Megjelent: 1 éve

Akár 8 millió forintot is kaphatnak vállalkozó szellemű fiatalok

Saját vállalkozásra buzdítja a fiatalokat a Nemzeti Tehetség Központ legújabb kezdeményezése.

Egyének és csapatok jelentkezését is várják a START ösztöndíjprogramba, amely a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja. A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. Az ösztöndíj alapú támogatással olyan innovatív, napjaink kihívásaira reagáló elképzeléseket kívánnak támogatni, amelyek fókuszában Magyarország saját erőforrásra épülő fejlesztése áll. A lebonyolítás során a Nemzeti Tehetség Központ szakmai együttműködő partnere a Design Terminal. Jelentkezni április 1-ig lehet a startprogram.designterminal.org oldalon.

Három témakörben várja a jelentkezéseket programjára a Nemzeti Tehetség Központ és szakmai partnere, a Design Terminal. Újrakezdés címszó alatt arra kíváncsiak a szervezők, milyen ötlet alkalmas a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez. A Generációs összefogás témakörre olyan elképzeléssel jelentkezhetnek a pályázók, amely a fiatalok és az idősebb generáció közti párbeszéd kiépítésében segít. Online vagy offline címszó alatt pedig a valódi és a virtuális tér közti határt és az azok közötti átjárást keresik. Az ösztöndíjprogramra azokat az innovátorokat várják, akik ötletes megoldásukkal segítenék a magyar társadalmat, és ebből sikeres vállalkozást is építenének.

Pályázni technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, akár kezdetleges tervekkel is. A programba 20 pályázó kerül be, akiknek a személyre szabott mentorálás során lehetőségük nyílik kiváló szakemberektől tanulni, értékes kapcsolati hálóra és optimista szemléletmódra szert tenni. A kéthónapos, intenzív workshopok és mentorálás során többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, pénzügyi tervezésről, sales- és marketing-folyamatokról is bővíthetik ismereteiket és megtudhatnak többet a résztvevők.

Ha pedig ez nem lenne elég csábító befektetés a jövőbe, a programba bejutott összes innovátor bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatja meg vállalkozási ötletét. A kéthónapos folyamatot záró, júniusi Demo Day eseményen ráadásul két résztvevő elnyerheti a bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

Az április 29-én induló ösztöndíjprogramra április 1-ig lehet benyújtani a pályázatokat: egy üzleti koncepcióban kidolgozott ötletet és egy kétperces videót, melyben a jelentkezők bemutatják eddigi szakmai útjukat és további szakmai céljaikat. Akár egyénileg is indulhatnak a vállalkozó szelleműek, de még jobb, ha a tervekhez társul egy ambiciózus csapat.

A Nemzeti Tehetség Központ sokszínű tevékenysége során arra törekszik, hogy a kiemelkedően tehetséges fiatalok számára az érvényesüléshez szükséges feltételeket biztosítsa. „Azt tapasztaljuk, hogy a fiatal generáció minden eddiginél nagyobb motivációt érez magában saját vállalkozás indítására. Ehhez azonban nem elég egy innovatív ötlet. Pályázatunk célja, hogy pénzügyi támogatással és tudással is felvértezze a jövő vállalkozóit, hogy az ambiciózus fiatalok ötletük megvalósítására tudjanak koncentrálni” - hangsúlyozta Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

Az ösztöndíjprogram a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg, amelynek köszönhetően évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehet részt a tehetsége kibontakoztatását segítő programban.

 

fotó: unsplash

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek