kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Aktuális HR témák a székesfehérvári HR Fest főszponzora, a Pannonjob szerint

Március 3-án Székesfehérváron ismételten megrendezésre került a HR Fest, mely rendezvény főszponzora a Pannonjob volt. A Pannonjob országos lefedettségű, meghatározó piaci szereplőként 30 éve támogatja szolgáltatásaival a hazai vállalatokat. Szponzorként, kiállítóként és előadóként a HR szakembereket, cégvezetőket érintő aktualitásokkal készültünk.

pannonjob-

Neves előadóink között köszönthettük Dr. Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnokot, vízilabda szövetségi kapitányt, valamint Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológust, családterapeutát, kutatót is.

Milyen témákat érintettünk előadásainkkal?

INTERKULTÚRÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS A MUNKAHELYEN

A növekvő munkaerőhiány miatt egyre több vállalat dönt külföldi munkavállalók foglalkoztatása mellett.  Első előadásunkban a külföldi munkaerő foglalkoztatásának tapasztalatairól, interkulturális kérdésekről tartott előadást Klambauer Csaba (ügyvezető igazgató, VIDEOTON EAS Kft.) és Molnár Attila (ügyvezető igazgató, Pannonjob). Az előadáson mind elméleti, mind gyakorlati megközelítésben foglalkoztak az ide érkező külföldi dolgozók integrálásának kérdéseivel, tapasztalataival, a legjobb megoldások bemutatásával. Ebben a témában cégünk egy ingyenesen letölthető booklet anyaggal is készült az ez iránta a téma iránt érdeklődő cégvezetők, HR szakemberek számára.

VISELKEDÉSELEMZŐ RENDSZEREK, DISC MAGATARTÁSPROFIL 

A munkahelyi együttműködés alapja saját magunk és egymás viselkedésének megértése, ennek egyik kiváló eszköze a Pannonjob által is alkalmazott a Thomas DISC magatartás-profil elemző rendszer. Második előadásunkban Gácsi Anna (fejlesztési szakmai vezető, tréner, tanácsadó, Pannonjob) mutatta be a résztvevőknek a DISC Magatartásprofil alkalmazásának lehetőségeit, elsődlegesen az ügyfélszolgálatban dolgozó munkatársak kiválasztásánál és fejlesztésénél.

HUMÁNUS MUNKÁLTATÓ SZEREPKÖRE NAPJAINKBAN

A mostani, folyamatosan változó munkaerő-piaci helyzetben a munkaerő-kölcsönzők humánus, támogatói szerepvállalása is elengedhetetlen a toborzás és napi szintű ügyintézés ellátása mellett. Harmadik előadásunkon Szabó Dorina (Senior HR Tanácsadó, Pannonjob) és Sztankó Marianna (HR Tanácsadó, Pannonjob) prezentálta egy esettanulmányokat bemutató beszélgetés és egy megható videó segítségével, hogy milyen is egy igazi humánus munkáltató, valamint azt, hogy mennyire fontos egy vállalat, illetve kifejezetten egy kölcsönző cég emberi oldalának megmutatása a mindennapokban, valamint krízishelyzetekben.

 „BOLDOG” MUNKAHELYI KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA

Kutatások szerint a boldog munkavállalók kevesebbet hiányoznak, és jobban teljesítenek. Így nem meglepő, hogy egyre több vállalat foglalkozik a „boldog” munkahely témájával. Dr. Szondy Máté előadásában beszélt a „happiness officer” szerepről, amely felelős a pozitív attitűd fenntartásáért. Ezenkívül szóba került, hogy hogyan befolyásolja a boldogság a motivációt, a teljesítményt és a munkahelyi kapcsolatokat.

TANULJUNK A SPORT NAGYJAITÓL: DR. KEMÉNY DÉNES GONDOLATAI A VEZETÉSRŐL

A stressz alatti működés, motiváció, csapat-összetartozás, visszajelzések adása, mind olyan témák, amelyek kapcsán rengeteget tanulhatnak az üzleti élet szereplői az élsport neves alakjaitól. Dr. Kemény Dénes beszélgetett Molnár Attilával a vezetői szerephez kapcsolódó olyan fontos útmutatásokról, amelyek segítségével sikeresen tudunk csapatokat irányítani.

A program során ezenfelül lehetősége volt a résztvevőknek díjmentesen a Thomas DISC viselkedéselemzési kérdőív kitöltésére, sorsolásunkon pedig izgalmas szervezetfejlesztési nyereményekkel gazdagodtak a szerencsés résztvevők.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, ugyanakkor azokat a HR portál olvasókat sem szeretnénk ajándék nélkül hagyni, akik nem tudtak részt venni a programon!

Az alábbi linkre kattintva letölthetik a már fent említett INGYENES BOOKLETET az INTERKULTÚRÁLIS EGYÜTTMŐKÖDÉS témájában, amely tartalmaz egy munkaerő-piaci áttekintést; a Geert Hofstede, szociálpszichológus által felállított kulturális dimenziók értelmezéseit; gyakorlati példákat; útmutatásokat a különbözőségek kezelésére; valamint a helyes onboarding lépéseit.

Ingyenes booklet letöltése: https://www.pannonjob.hu/regisztracio_hrfest_booklet 

 

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nyilvános bérek: a jelöltek fele elveszhet, ha nincs bérsáv a hirdetésben

Az IT szakemberek több mint fele szerint a bérek átláthatósága döntő egy álláshirdetésre történő jelentkezéskor. A bérsávok hiánya pedig el... Teljes cikk

Sikeres nemzetközi jelenlét: a megfelelő tájékozottság kulcsfontosságú

Az Európai Unióban és a világ többi részén is bevett, hogy cégek, magánszemélyek határon átnyúló tevékenységük keretében más országokban... Teljes cikk

8 dolog, amivel felvehetjük a harcot a tartós stresszel

Nem is gondolnánk, mennyi baj okozója lehet a kezeletlen stressz: többek között gyengíti az immunrendszerünket, szív- és érrendszeri gondokat,... Teljes cikk