kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hete

Április végéig lehet jelentkezni az MCC vezetőképző akadémiájára

Április 30-ig várja a jelentkezőket ősszel induló egyéves intenzív képzésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vezetőképző Akadémiája - közölte a kiírás kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Azt írták, a képzésre olyan 28 év alatti, frissdiplomás vagy végzős hallgatókat várnak, akik folyékonyan beszélnek angolul és "nagy motivációval rendelkeznek". A program résztvevői kiváló hazai és külföldi szakemberektől sajátíthatják el a modern vezetés alapjait és különböző fogásait.

A jelentkezők többkörös felvételi eljáráson vesznek részt. Az intelligencia-, szövegírás- és szövegértéstesztek kitöltése, majd a szóbeli forduló után a legjobban teljesítők egy úgynevezett assessment center alkalmon vesznek részt, ahol a személyes kompetenciájukat vizsgálják.

A képzés intenzív felkészítéssel kezdődik az alapkompetenciák, alapismeretek átadásával, majd az ezt követő féléves időszakban a hallgatók egyre mélyebb tudást szereznek a vezetői munka lényegéről. Ez idő alatt kurzusok, tréningek, céges szervezeti látogatások és kapcsolódó projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást.

A cél, hogy a hallgatók ne csupán tantermekben, hanem azokon kívül is tanulhassanak, továbbá a piaci világban is kipróbálhassák magukat. Ennek érdekében egyhetes szervezeti látogatásokon közelebbről is megismerhetik a köz- és a versenyszférában, különböző iparágakban tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatokat, valamint azok működési környezetét, módszereit - ismertették.

A résztvevők a szakmai programokon felső- és középvezetőkkel találkozhatnak, szakmai beszélgetéseket folytathatnak. A teljes képzés ideje alatt több mint száz szervezet működéséről szerezhetnek személyes tapasztalatot, miközben tréningek, coaching, szupervízió és konzultációk sora segíti az egyéni, személyre szabott fejlődést.

A hallgatók több mint 50 napot töltenek el tanulmányutakon a Kárpát-medencében, Európában és a tengerentúlon. A szakmai programokon a legmagasabb szintű döntéshozókkal, vezetőkkel, polgármesterekkel, tisztviselőkkel, tanácsadókkal találkozhatnak.

Az egyik fontos programelemeként működő Vezetőképző Klubban a közélet és a vállalati világ meghatározó személyiségei közvetlenül osztják meg tudásukat, tapasztalataikat a hallgatókkal.

Az elmúlt időszakban a Vezetőképző Akadémia vendége volt mások mellett Lévai Bálint, a BioTechUSA ügyvezető igazgatója, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke és Stumpf István alkotmányjogász, korábbi miniszter.

A Vezetőképző Akadémia a tehetséggondozó intézmény képzési struktúrájának záró elemeként a pályakezdő, komoly ambíciókkal rendelkező diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető térítésmentes képzést. Az MCC által támogatott térítésmentes képzés ösztöndíjat és kollégiumi férőhelyet biztosít minden hallgatónak.

A felvételiről további részletek az intézmény honlapján olvashatók.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk

Lázár János: megépítjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. Teljes cikk

Több mint ötven vállalati partner vesz részt a BGE állásbörzéjén

A három napig tartó eseményt csütörtökön a pénzügyi és számviteli karon zárják. Teljes cikk