kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Április végéig lehet jelentkezni az MCC vezetőképző akadémiájára

Április 30-ig várja a jelentkezőket ősszel induló egyéves intenzív képzésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vezetőképző Akadémiája - közölte a kiírás kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Azt írták, a képzésre olyan 28 év alatti, frissdiplomás vagy végzős hallgatókat várnak, akik folyékonyan beszélnek angolul és "nagy motivációval rendelkeznek". A program résztvevői kiváló hazai és külföldi szakemberektől sajátíthatják el a modern vezetés alapjait és különböző fogásait.

A jelentkezők többkörös felvételi eljáráson vesznek részt. Az intelligencia-, szövegírás- és szövegértéstesztek kitöltése, majd a szóbeli forduló után a legjobban teljesítők egy úgynevezett assessment center alkalmon vesznek részt, ahol a személyes kompetenciájukat vizsgálják.

A képzés intenzív felkészítéssel kezdődik az alapkompetenciák, alapismeretek átadásával, majd az ezt követő féléves időszakban a hallgatók egyre mélyebb tudást szereznek a vezetői munka lényegéről. Ez idő alatt kurzusok, tréningek, céges szervezeti látogatások és kapcsolódó projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást.

A cél, hogy a hallgatók ne csupán tantermekben, hanem azokon kívül is tanulhassanak, továbbá a piaci világban is kipróbálhassák magukat. Ennek érdekében egyhetes szervezeti látogatásokon közelebbről is megismerhetik a köz- és a versenyszférában, különböző iparágakban tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatokat, valamint azok működési környezetét, módszereit - ismertették.

A résztvevők a szakmai programokon felső- és középvezetőkkel találkozhatnak, szakmai beszélgetéseket folytathatnak. A teljes képzés ideje alatt több mint száz szervezet működéséről szerezhetnek személyes tapasztalatot, miközben tréningek, coaching, szupervízió és konzultációk sora segíti az egyéni, személyre szabott fejlődést.

A hallgatók több mint 50 napot töltenek el tanulmányutakon a Kárpát-medencében, Európában és a tengerentúlon. A szakmai programokon a legmagasabb szintű döntéshozókkal, vezetőkkel, polgármesterekkel, tisztviselőkkel, tanácsadókkal találkozhatnak.

Az egyik fontos programelemeként működő Vezetőképző Klubban a közélet és a vállalati világ meghatározó személyiségei közvetlenül osztják meg tudásukat, tapasztalataikat a hallgatókkal.

Az elmúlt időszakban a Vezetőképző Akadémia vendége volt mások mellett Lévai Bálint, a BioTechUSA ügyvezető igazgatója, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke és Stumpf István alkotmányjogász, korábbi miniszter.

A Vezetőképző Akadémia a tehetséggondozó intézmény képzési struktúrájának záró elemeként a pályakezdő, komoly ambíciókkal rendelkező diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető térítésmentes képzést. Az MCC által támogatott térítésmentes képzés ösztöndíjat és kollégiumi férőhelyet biztosít minden hallgatónak.

A felvételiről további részletek az intézmény honlapján olvashatók.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egyeztetés kezdődött az állami fenntartású egyetemek bérfejlesztéséről

A kormány szeretné emelni a felsőoktatási béreket is, de az államtitkárság az érintettek türelmét kérte. Teljes cikk

Pölöskei Gáborné: a minőségi szakképzésnek lakosságmegtartó ereje van

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerint gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a vállalkozói... Teljes cikk

Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk