Megjelent: 9 éve

Az érvényességi időig felhasználhatók az étkezési utalványok

Továbbra is visszaváltják az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) tagvállalatai az általuk kibocsátott utalványokat, minden kibocsátott utalványt fel lehet használni a rajta feltüntetett érvényességi időn belül - hívta fel a figyelmet az egyesülés közleményében.

2012. január 1-jétől a kedvezményes adózású étkezési utalványok forgalmazás állami monopóliummá válik: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány fogja kibocsátani az Erzsébet-utalványt. Az EUFE tagjainak az elmúlt több mint 15 évben meghatározó szerepük volt abban, hogy Magyarországon egy jól működő, elfogadott rendszert sikerült kialakítani az étkezési utalványok felhasználására, melynek előnyeit mintegy 100.000 vállalat, 2,5 millió munkavállaló és 40.000 beváltóhely élvezte, az étkezési utalvány pedig a legelterjedtebb béren kívüli juttatássá vált. A Kormány döntése meglepte az EUFE tagcégeit, hiszen a rendelet tervezet megszavazását megelőzően nem került sor sem társadalmi egyeztetésre, sem pedig konzultációra az érintettekkel vagy az EUFE tagjaival. Az EUFE tagjai továbbra sem látják a döntés racionalitását.

A beváltóhelyek és a felhasználók számára nincs kockázat

Az EUFE tagvállalatai megerősítik, hogy továbbra is visszaváltják az általuk kibocsátott utalványokat, a beváltóhelyek nem vállalnak kockázatot ezek elfogadásával, és a felhasználóknak sem kell attól félniük, hogy az éttermekben visszautasítják a jelenlegi utalványokkal történő fizetést. Minden kibocsátott utalványt fel lehet használni a rajta feltüntetett érvényességi időn belül. Ahogyan eddig is, a jövőben is teljesítik az EUFE tagcégei azokat a vállalásokat, melyeket a szerződött partnereik és ügyfeleik irányában tettek, és mint mindig, továbbra is a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítják.

Az új szabályozás minden érintettre negatívan hat

Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés kötelességének tartja felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az új szabályozásnak számottevő negatív hatása lehet minden érintettre. A felhasználók (2,5 millió munkavállaló) egészen biztosan számíthatnak arra, hogy nehézségekbe ütközik majd a fizetés, ha SzÉP Kártyát vagy Erzsébet-utalványt használnak, hiszen az új rendszer rendelkezésre állása erőteljesen megkérdőjelezhető. Ennek eredményeként mintegy 100.000 munkáltató fog azzal szembesülni, hogy a munkavállalók csalódottak az új juttatási formák miatt. Ezen felül a cafeteria juttatásokra vonatkozó új szabályozásokhoz is rendkívül rövid idő alatt kell alkalmazkodniuk. A beváltóhelyek várhatóan jelentős bevételtől esnek majd el. Összességében a nemzetgazdaság szenvedi majd el a legtöbb kárt: a csökkenő vásárlóerő negatívan fog hatni a fogyasztásra.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mit tehetünk a válság miatt fel nem használt cafetériával?

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben nehézségekbe ütközik egyes cafetéria elemek - az óvodai, bölcsődei költségek vagy éppen a... Teljes cikk

Ügyeljen a 2018-ban feltöltött SZÉP kártya keretre!

Ha valaki 2020. május 31-ig nem használja fel a 2018-ban feltöltött SZÉp kártya egyenlegét, az összeg ezután is rendelkezésére áll majd, de maximum... Teljes cikk

Hogyan csökkentsük a munkába járás kockázatát?

A jelenlegi veszélyhelyzetben több munkáltató keresi a megoldást arra, hogy miként tudja a munkavállalóinál a fertőzés kockázatát csökkenteni. Az... Teljes cikk