Megjelent: 3 éve

Az ipari parkokkal is versenyeznie kell a kereskedelmi láncoknak

Már nemcsak a nyugati bérekkel, hanem az ipar kereseteivel is versenyezniük kell a kereskedelmi láncoknak - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a Hír tv-nek. A Jobbik otthonteremtési programot indítana.

„Az ipari parkokba csábítják az embereket. Győrben az ipari parkokban vannak ipari üzemek, amelyek 200 ezer forintot fizetnek havonta szakmunkás minimálbérként, tehát azért van egy elszívó hatás, de nagyon sok nálunk is a Kelet-Magyarországról Nyugat-Magyarországra vándorlás, illetve Nyugatról átmennek ugyanazokba a boltokba, Ausztriába” - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

A Jobbik otthonteremtési programot indítana. „Átfogó munkabéremelésre van szükség Magyarországon, ennek egyik előfeltétele a járulékok átlagosan 30 százalékos szinttel történő csökkentése és ez egy legalább, tehát nyilvánvaló módon ez már érzékelhetően jelentkezne a fizetések tekintetében is” - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a Hír tv-nek.

A magyar bérek még így sem versenyezhetnének a nyugati keresetekkel, de a Jobbik szerint egy bérlakás-építési programmal támogatva sokan Magyarországon maradnának.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter