Megjelent: 4 hónapja

Az őszinteségnek ára van

Egy főkönyvelő története, aki el akarta végezni a munkáját, de ezzel azt érte el, hogy elbocsátották. A Vezetői Mesterműhely bloggerének, Andó Ildikónak írása a HR Blogon jelent meg.

Néhány évvel ezelőtt egy multi leányának a főkönyvelője felfedezett a társaság működésében egy komoly szabálytalanságot. Felelős személyként munkaköri kötelessége volt, hogy amit talált, azt az igazgatók elé tárja.

A könyvelő tisztességgel, és a rábízott feladat súlyának a vállalásával végezte a munkáját. Ugyanakkor mint a szakmája iránt elkötelezett dolgozó szilárdan hitte, hogy ha hibára lel, akkor a felettesei mindent meg fognak tenni azért, hogy azt helyre hozzák.

Ám nem így történt, mivelhogy az igazgatók érdeke azt diktálta, hogy a szabálytalanságot elhallgassák. Ugyanis a problémát nem lehetett úgy megoldani, hogy arról az anyacégben ne szerezzenek tudomást. Ha pedig a főhadiszálláson megneszelik a bakit, akkor előbb-utóbb rájönnek arra is, hogy a ballépésért a felelősség a legmagasabb szintű menedzsereket terheli.

A teljes írás a HR Blogon olvasható.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter