Megjelent: 1 éve

Bérháború a kereskedelemben

Tombol az eladóhiány, emelkedik az eladók bére: van, ahol már 300 ezer forint környékén lehet keresni. A boltos vállalkozások többsége nem fecseg a bérről, de a bérháború egyre többeket kényszerít színvallásra - írja a blokkk.com szakportál.

images

A raktár és az online munkatárs bérek vannak az élen: Tesco, Lidl, CBA. Vannak persze különbségek is, nagyok. Csúcson az üres álláshelyek száma a kereskedelemben is a statisztika szerint, hiába nőnek a bérek - írják.

2018 első felében nem mozdult a boltos dolgozók létszáma, a korábbi évekhez képest: nagyjából 367 ezren dolgoznak a kereskedelemben.

Folyamatosan emelni kell a béreket, amit nem bír mindenki megtenni. Bérharc folyik az eladókért, ma már keresni kell a kegyeiket.

A CBA akár 400 ezer forint feletti keresetet is ajánl áruterítő sofőrnek, a Tesco karbantartók is jól keresnek a cégen belül, többet, mint a húseladó. Az Aldi eladója 10 éves munkaviszonnyal a háta mögött 400 ezret kereshet.

Vannak akik a béren kívül mást is kínálnak: Jysk Levi's munkanadrágot ajánl, egy ruhaboltban háromhavonta a legutolsó divat szerinti munkaruha az ajánlat. A Reálnál van jelenléti bónusz.

A blokkk.com válogatásának eredménye, hogy bizony szorongatják a multikat a tehetősebb magyar boltosok. A CBA dobogós, de eladóban sem rossz, a piacos és a piacozó árus eladója is hatalmas, 300 ezres bérrel számolhat. De ők csak a tehetősebbek, a kisboltos többség messze nem az.

Az online áruházi kör a folyamatos fejlesztések és az újonnan belépők nyomán egyre több munkatársat keres.

Fotó: Pixabay
blokkk.com
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter