Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Dolgozol? Dolgozom! - Távmunka belülről

Akár mondhatnám, hogy 2019-es célom - de ez ennél régebbi - hogy egyre több atipikus foglalkoztatási forma váljon természetessé a munkaerőpiacon. A távmunka, home office, remote munka nagyon felkapott, keresett lehetőség mostanában, azonban bevezetésével a legtöbb cég még csak kacérkodik - festi fel a helyzetet a Restart_Mom Project szerzője a HR Blogon.

Több tanulmányból is látjuk, hogy a következő generációk számára alapfeltétel lesz, hogy bizonyos munkakörök esetén távmunkában tudjanak dolgozni. Valamint a munka és magánélet egyensúlyának megteremtéséhez is fontos momentum, hogy a munkába visszatérő, távmunkában vagy részben távmunkában is elvégezhesse feladatait.

Mégis miért kell bizonygatni azt, hogy a távmunka eredményes, hatékony?

Még mindig sokat adunk a látszatra. Valóban bejön dolgozni az irodába, bekapcsolja a számítógépét és gépel, elmerül a feladatokban. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy valóban hatékony munkát végez. Bemutatok két jól működő vállalkozást, akik úgy alakították ki folyamataikat, hogy eredményesek legyenek akkor is, ha nem egy városban, vagy nem egy időzónában dolgoznak. A meska.hu ügyvezetője Porst Réka, és a BeeCorp Stúdió ügyvezetője Szabados-Szabó Bia nagyon jó tippeket adott mitől lehet működőképes egy csapat még akkor is, ha több 100-1000 km választja őket el.

Miért választották a távmunkát?

Folytatás a HR Blogon.
Follow hrportal_hu on Twitter