Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 7 éve

Egy bónusz nap a Bónusz Brigád HR-vezetőjével

images

images

Márta az új Brigád Boltban
A hétköznapjaim általában reggel 6-kor kezdődnek. Bármilyen nehezen betartható, de ragaszkodom a család együtt töltött reggelijéhez. Kisebb logisztikai kihívás ugyan, de általában sikerül fél 8 körül kitenni a lábamat az otthonunkból. Miután mindenkit elhelyeztem a megfelelő tanintézményben, én is elindulok a Bónusz Brigád irodája felé.

Reggeli első csábításomnak máris engedek, amikor feltankolom a napi kávémat a zöld logós kávézóból. Beérve megkezdem az önéletrajzok átolvasását, rendszerbe szedését, ugyanis ebben a hónapban "Bővül a Brigád" címmel nagyszabású kampányt szerveztünk különböző platformokon. A cél a csapatunk bővítése, ami úgy tűnik sikerülni is fog, ugyanis már az első napokon a meghirdetett pozíciókra 1600 önéletrajz érkezett. Én úgy gondolom, hogy tartozom annyival minden jelentkező felé, hogy elolvasom a beküldött anyagát. Igyekszem ennek minél gyorsabban eleget is tenni.

Első interjúim a mai napon 9-kor kezdődnek, interjús napokon 6-7 ember van beütemezve. Minden beszélgetés egy órás, aminek szerves része a jelölttel történő feladatok, játékok vagy logikai feladványok megoldása. Kedvenc feladványaim egyike a 3 villanykörte, 3 villanykapcsoló két különböző szobában. A szobák között nincs átlátás. Így kellene megmondani, hogy melyik villanykapcsoló, melyik villanykörtét kapcsolja. Így 9, 10, 11 óra már el is múlott.

Ebédelni szinte mindig az irodában szoktam, hiszen a legjobb bulik a konyhában zajlanak. Itt van lehetőségem rá, hogy találkozzam kollégáimmal, beszélgessünk - legyen szó akár magán-, akár szakmai témákról.
A gyereksarok tesztje az új boltban


A délután az 1, 2 és 3 órára behívott jelöltekkel folytatódik. A 4 órára behívott interjúalany egyszerűen nem jött el. Ugyan ezzel nyertem egy kis szusszanásnyi időt, de rendkívül idegesít az ilyen eljárás, mert úgy gondolom a mai világban egy sms vagy telefon bele kellene, hogy férjen, ha az ember nem tud eljönni a megadott időpontban.

A hirtelen jött egy órás szünetemben felhívom a gyermekeimet, nagyon élvezem az iskolai beszámolójukat. Felveszem az aznapi vacsorarendelést, és igyekszem a kora esti bevásárlást is eszerint alakítani. Az utolsó interjúalanyom után irány a családi fészek.

Süti a HR-vezető saját kezéből
De még mielőtt hazafelé venném az irányt, örömmel látogatom meg az új Brigád Boltot, melynek birtokba vételére lázasan készültünk az elmúlt napokban. Az átköltözés napján mindenki jött segíteni, igazi Brigád akció volt. Kellemes feladatom volt aznap: én szolgáltam fel a sütit.

Otthoni életünk a legjobb olasz filmekhez méltóan zajlik - mindenki egymás szavába vágva meséli napi élményeit, próbáljuk megosztani egymással az aznapi történéseket, megoldani a másnapi család-logisztikai kérdéseket.

Este 9 körül elcsendesedik a ház. Ilyenkor szívesen gondolom át még egyszer az aznapi eseményeket, beszélgetéseket, nagyon ritkán az is megesik, hogy előveszek egy-egy önéletrajzot is. 11 körül elindulok az álmok világába, hiszen a másnap reggeli 6 óra nagyon gyorsan eljön.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk