kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hete

Egy erős EMBA-képzéssel az ember bevásárolja magát a VIP klubba

A jó HR vezetőnek mindig van A, B és C terve a felsővezetés utódlására, de ehhez cégen belül ki kell nevelni a tehetségeket. Kaposvári Annával, a Claas Hungária HR vezetőjével többek között arról is beszélgettünk, hogy mit ér egy Executive MBA diploma HR-es szemmel és hogy ő miért ajánlja jó szívvel aCorvinus-MSM-Seed Executive MBA-képzés elvégzését a munkatársainak.

„Egy erős EMBA-képzéssel az ember bevásárolja magát a VIP klubba”-

„Nagyon nehéz jó munkaerőt szerezni a piacról, mert ugye a jó szakember az általában foglalt valahol, át kell csábítani. Ehhez képest szerintem sokkal jobban járunk, ha a saját jól bevált, tehetséges kollégáinkat képezzük” – mondja Kaposvári Anna, a Claas Hungária HR vezetője, aki szerint egy HR vezetőnek a jelenlegi piaci környezetben az egyik legfontosabb feladata a jó munkaerő megtartása.

Ehhez azonban szakmai fejlődési lehetőségek terén is komoly motivációs csomagot kell nyújtani a munkatársaknak, különösen a feltörekvő fiataloknak. Anna egy példát is hoz rögtön a munkahelyéről: most készül egy tehetséges fiatal munkatársat három hónapra Németországba küldeni egy cégen belüli rotációs szakmai program keretében, de ez csak az első lépés, HR-esként ő több évre előre tervez. Ha a kiszemelt kolléga az elkövetkező években továbbra is jól teljesít, akkor Anna a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA-képzésre való jelentkezést fogja javasolni neki a következő karriercél eléréséhez.  

„Egy jól működő cégben a HR vezető mindig gondolkodik a vezetők utánpótlásáról. Minden jelenleg vezető pozícióban lévő ember mögött kell lennie egy A, B, C versenyzőnek, aki adott esetben pótolni tudja a vezetőt. Az utánpótlás kinevelése azonban időigényes folyamat, korán el kell kezdeni”- magyarázza Anna.

A Claas Hungária HR vezetője legutóbb többféle vezetőképzés közül Corvinus-MSM-Seed Executive MBA-képzésére is elküldte az egyik munkatársát. Ezt egyrészt a képzés hazai és nemzetközi rangsorokban elfoglalt kiemelkedő helyével magyarázza, másrészt a programot elvégzett munkatársakon tapasztalt fejlődéssel.

„A Corvinus képzésének nagy erőssége, hogy globális vezetői szemléletet ad, illetve hogy nagyon gyakorlatorientált. A piaci működésről naprakész tudással rendelkező tanárok tanítanak a programon, akik a való életből vett céges feladatok megoldásán keresztül oktatnak. Ez a képzés már nem az elmélet bebiflázásáról szól, hanem a gyakorlatban való alkalmazás megtanulásáról” – magyarázza Anna.

A HR vezető ezeken a szempontokon túl a különböző szektorokból érkező csoporttársak eltérő szakmai tapasztalataiban látja még a Corvinus-MSM-Seed Executive MBA-képzésének nagy erősségét, mert a csoportfeladatok során így egymástól is sokat tudnak tanulni a program résztvevői.

„És nem mellesleg egy exkluzív VIP klubba vásárolhatják be magukat a hallgatók, hiszen ahhoz a kapcsolati hálóhoz, amit a képzés során kialakítanak, a későbbiekben is mindig vissza tudnak majd nyúlni”- teszi hozzá Kaposvári Anna.

Ő egyébként nem csak vezetői utánpótlásnál gondolkodik a Corvinus-MSM-Seed közös Executive MBA képzésében, hanem a kimagaslóan teljesítő szakértőknek is előszeretettel ajánlja a programot.

„Itthon sajnos elég bevett HR-es gyakorlat, hogy a jó szakembereket próbáljuk előretolni vezetőnek. Ezáltal gyakran elveszítünk egy remek szakértőt és nyerünk egy rossz vezetőt. Én abban hiszek, hogy vannak jó szakértők, akikből nem lesz felsővezető, mégis, számukra is nagyon fontos az a fajta globális, átfogó céges tudás, amit ez a képzés ad – magyarázza.

„Ahelyett, hogy különböző kommunikációs tréningekre küldenénk a vezetőnek kiszemelt szakértőt, sokkal több értelme van szerintem egy jó Executive MBA képzésre beíratni, ahol az üzleti ismereteken túl a soft skilljeit is fejlesztik, illetve leadership tárgyai is lesznek. Így a program végére legalább egy jó középvezető szintjére fel lehet hozni egy korábban csak szakértőként dolgozó munkatársat is” – teszi hozzá Kaposvári Anna.

Jelentkezz a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA programjára szeptember 6-ig!

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Újabb lépés az esélyegyenlőség felé: a Prohuman csatlakozott a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumához

A Prohuman csatlakozott a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumához (MEF), még magasabb szintre emelve elkötelezettségét az esélyegyenlőség és a... Teljes cikk

Hogyan boldogulnak a külföldi munkavállalók Magyarországon? Cikkünkből kiderül!

Magyarország munkaerőpiacán a változás szele fúj: az ukrán és a szerb munkavállalók már évekkel ezelőtt bebizonyították, hogy értékes tagjai a... Teljes cikk

Sajnáljuk, az ön munkaereje hiányos!

A hazai gazdaság másfél évtized alatt megszokta, hogy vagy a szükségesnél kevesebb, vagy alacsonyabb minőségű munkaerővel kell gazdálkodnia.... Teljes cikk