Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 5 hónapja

Egyre kevesebb az idő a képzésekre, hatékonynak kell lenni

Az előző évhez képest 2020-ban két helyet lépett előre a Kvalikon a Budapest Business Journalnek a vállalati tréningpiac szereplőit rangsoroló iparági toplistáján. A cég számos saját módszertannal rendelkező képzést fejlesztett ki, a válság és az azt követő hiányállapotok is adtak lehetőséget további innovációra. Dr. Németh Balázzsal, a cég ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

images

A cég 2020-as 210 millió forintos árbevételéből 130 millió forint származott vállalati tréningekből. Ez a BBJ listáján a nyolcadik helyet jelenti. A Kvalikon a 2019-es 10. helyről lépett előre két helyezést, a körülmények ellenére, 2020-ban. A tréningpiacot megviselte a járványidőszak, ez szinte az összes cég 2020-as bevételén meglátszik. A korlátozások miatt villámcsapás szerűen leálltak a személyes tréningek, hirtelen kellett digitális csatornákra váltani, ráadásul a válság kirobbanásakor a vállalatok az elsők között fagyasztották be illetve csökkentették jelentősen a képzési és tréning büdzséket. 

Dr. Németh Balázs szerint a piac egy része még tetszhalott és tűzoltás zajlik sok helyen (kevesebb energia jut a fejlesztésre), ugyanakkor ez nem tartható fenn sokáig, hiszen hosszú távon nem lehet elhanyagolni a képzéseket, különösen a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben. Sok multinacionális cég meg is kezdte már az elmaradt tréningek pótlását (a 2021 ősze kifejezetten erős volt), illetve pályázati források is rendelkezésre állnak a képzési lehetőségek bővítésére, ami például a kkv-k számára nyújthat segítséget. 

A Kvalikon a járványidőszakot saját belső építkezésre, önmaguk illetve a helyzethez alkalmazkodó megoldásaik fejlesztésére használta fel. Az ügyvezető jelezte, fárasztó volt az elmúlt két év, de nyereségesek tudtak maradni, együtt tudták tartani a csapatot, megtartották a kompetenciákat és megerősödve jöttek ki a krízisből. 

Igény és innováció

A cég évente 300-400 vállalattal tart kapcsolatot, így a piac teljes spektrumán látják a jelentkező igényeket, problémákat. Ezekre a valós igényekre pedig saját módszertanok kifejlesztésével reagálnak. Számos évek óta sikeres saját fejlesztésű képzési programja van a Kvalikonnak: Vezetői Akadémia, Folyamatmenezsment képzés, Folyamatmérnök képzés, Lean Master Program, NPI új termékbevezetési projektmérnök képzés. Mint mondta egyértelmű igény van például vezetőfejlesztésre, a vezetői kompetenciák, skillek tekintetében, kulcskérdés, hogy a vezetők hogyan bánnak a munkatársakkal, képesek-e megfelelő gyors döntéseket hozni, megoldani a felmerült problémákat. Szintén komoly szükség van folyamatmenedzsment ismeretekre. A piaci és technológiai változások lekövetését támogató reorganizációk, a digitális transzformációk lebonyolításához ezek elengedhetetlenek. Különösen, amikor kevesebb erőforrással, munkaerőhiány közepette kell a piaci igényeket magas színvonalon kiszolgálni. Jobban szervezett folyamatokra van szükség, és minél nagyobb teljesítményt kell a kollégákból is kihozni. Ez pedig már elvezet a motivációhoz, a munkaerő-megtartáshoz, karriertervezéshez, a teljesítményértékelés aktuális igényekhez való igazításához. A LEAN képzések eddig is népszerűek voltak, de a hatékonyság fókuszba kerülésével még több területen lehet bevetni ezt a módszertant. Például az adminisztratív területeken az elmúlt években igen sok vezető részére tartott a cég Lean Office képzést, de specifikus Lean képzések vannak a logisztika, minőség és karbantartás területen dolgozó kollégák részére is.  

Igény mutatkozik folyamat- és termékbevezetési mérnökök képzésére, művezetők mesterképzésére, akiknek a kompetenciáit fel kell fejleszteni az ipar 4.0 által támasztott igényekhez. Gyakran éppen a hiány az, amely felszínre hoz bizonyos igényeket, és innovációra ad lehetőséget a képzések területén. Mivel a Kvalikon az általa oktatott módszereket a gyakorlatban a tanácsadási projektekben is alkalmazza, rengeteg tapasztalat, jó gyakorlat és esettanulmány gyűlik össze, amit meg tudnak osztani a képzéseken és be tudnak integrálni a képzések fejlesztése során. 

A képzések nagy része hibrid rendszerben működik, mondta dr. Németh Balázs. Egyszerre igyekeznek kihasználni a digitalizáció előnyeit, ugyanakkor megtartani a személyességet ott, ahol ezt mindenképpen szükségesnek látják. Így például egy vezetőfejlesztés személyesen indul, ugyanakkor a coaching és az utánkövetés már jól működik online a tréning után. Szervezetfejlesztés esetén, ahol viselkedésváltozást kell elérni hosszabb távon, nem elégséges az online megvalósítás, szükség van a személyes élményekre, visszajelzésekre, csoportmunkára. Ugyanakkor a folyamatfejlesztés, Six Sigma programok digitális platformon keresztül is igen sikeresen lebonyolíthatók. 

A trénereknek alkalmazkodniuk kellett az online módszerek követelményeihez, más eszközöket kell bevetni például a figyelem fenntartása érdekében. Többet kell mozgatni a résztvevőket, gyakrabban visszakérdezni, változatos teszteket, feladatokat adni, és nem 10-16, hanem 6-8 emberrel tudnak igazából hatékonyan együtt dolgozni. Az online előnyei között szerepel az is, hogy mivel nem kell hozzá utazni, például vezetők könnyebben tudnak csatlakozni egy best practice fórumhoz, illetve a kollégákat is egyszerűbb néhány órára kivenni a munkából, mintha több napra kellene ugyanezt megtenni, amiben sok az ingázásra szánt felesleges idő is. 

Tréning igények

Az időhiányt komoly tényezőként említette az igények és tendenciák szempontjából a Kvalikon ügyvezetője. Érzékelik, hogy a vállalatoknál az erőforráshiány miatt egyre kevesebb az idő a képzésekre, ezért elvárás, hogy minél hatékonyabban működjenek. 

Sokat jelent a tréningek testreszabása és az ügyfelekkel hosszú évekre visszanyúló kapcsolat, ami bizalmat és egymás alapos megismerését is feltételezi. Így pedig a munka is hatékonyabb, a cég bevételeinek közel fele a tréningeken túl a közösen megvalósuló projektekből származik. 

Dr. Németh Balázs hangsúlyozta várakozásai szerint a szakmunkásképzés, a digitális kompetenciák fejlesztése, a műszaki és informatikai képzések, valamint az automatizáció kapcsán felmerülő igények terén van lehetőség bővülésre (műszaki, technikusi képzések, robotprogramozás). Ezek az igények erősödni fognak még inkább a jövőben. Emellett a humán kompetenciák fontossága is megmarad, a vezetőfejlesztési és projektmenedzsment képzések sem fognak eltűnni, valamint a stratégiai tréning workshopokra és folyamatfejlesztési képességekre a változások kezelésében is igény lesz. Véleménye szerint a tréninggel, vállalati képzésekkel foglalkozó cégeknek minél több lábon érdemes állniuk, minél több területen és iparágban jelen lenni, mert így jöhetnek ki egy válságból is megerősödve. 

A legnagyobb vállalati tréninggel foglalkozó cégek a Budapest Business Journal 2021-es listáján. (A cégek nevére kattintva további információkat talál.)

 

Rangsor Cég neve Vállalati tréningből származó bevétel 2020 Teljes nettó árbevétel 2020-ben (M Ft)
1. Training360 Kft. 1,163 (M Ft.) 2,723 (M Ft.)
2. Improvers Group 702 (M Ft.) 702 (M Ft.)
3. Flow Consulting Kft 556 (M Ft.) 556 (M Ft.)
4. GROW Csoport 534 (M Ft.) 534 (M Ft.)
5. Develor Consulting Zrt. 389 (M Ft.) 410 (M Ft.)
6. OD Partner Kft. 218 (M Ft.) 218 (M Ft.)
7. WIFI Hungária Kft. 143 (M Ft.) 143 (M Ft.)
8. Kvalikon Kft. 130 (M Ft.) 210 (M Ft.)
9. Business Coach Kft. 110 (M Ft.) 121 (M Ft.)
10. Human Telex Consulting Kft. 103 (M Ft.) 103 (M Ft.)
11. Sprint Consulting Kft. 100 (M Ft.) 269 (M Ft.)
12. Sensa Consulting Kft. 80 (M Ft.) 140 (M Ft.)
13. Demmler és Tóth Tanácsadás és Tréning Kft. 79 (M Ft.) 168 (M Ft.)
14. Coaching Team Kft. 60 (M Ft.) 102 (M Ft.)
15. Chef-parade Kft. 54 (M Ft.) 142 (M Ft.)
16. Cegos Tanácsadó és Tréning Zrt. 53 (M Ft.) 54 (M Ft.)
17. Profil Training Kft. 48 (M Ft.) 49 (M Ft.)
18. M-Prospect Oktatási és Szolgáltató Kft. 40 (M Ft.) 125 (M Ft.)
19. Európa Tréning Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. 15 (M Ft.) 60 (M Ft.)
20. X-Sight Vezetési Tanácsadó Kft.   221 (M Ft.)
21. Szinergia Projekt-, Működés- és Változásmenedzsment Kft.   243 (M Ft.)
22. Enetha Learning Kft.   33 (M Ft.)
23. Dramatrix Tréning Központ Kft.   17 (M Ft.)
24. Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft.   50 (M Ft.)
25. Soter-Line Oktatási Központ Kft.   82 (M Ft.)
26. Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft.   9,263 (M Ft.)
27. Comline Budapest Kft.   122 (M Ft.)
28. HDTeam - Human Development Team Kft.   25 (M Ft.)
29. IFUA Horváth & Partners Kft.   4,122 (M Ft.)
30. SKULL Oktató és Tanácsadó Kft.   37 (M Ft.)

 

A Budapest Business Journal iparági listái (Book of Lists) és összes kiadványa a www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

Nyitóképen Dr. Németh Balázs

 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Melyek a legnagyobb tréningcégek? - itt a toplista

A Budapest Business Journal által 2021 novemberében közzétett iparági toplistáján az első helyezett évek óta a Training360 Kft. Az élbolyban is... Teljes cikk

Egyre kevesebb az idő a képzésekre, hatékonynak kell lenni

Az előző évhez képest 2020-ban két helyet lépett előre a Kvalikon a Budapest Business Journalnek a vállalati tréningpiac szereplőit rangsoroló... Teljes cikk

Öt kiemelkedő trend a bérszámfejtésben

Ismét a NEXON vezeti a Budapest Business Journal (BBJ) iparági toplistáját, amely a kiszervezett bérszámfejtésből származó bevételek alapján... Teljes cikk

Facebook