Megjelent: 5 hónapja

Év közben bérszámfejtő szoftvert vezetnénk be? 5 tipp a sikerért, mert PIRAMIS bevezetési projektekkel elkerülhetők a buktatók!

A bérügyvitelt is érintő szoftverbevezetések időszaka jellemzően az év vége, következő év eleji éles indulással.

Az év közi bevezetés rejt néhány csapdát, melyek bizony veszélyeztethetik a bérprogram bevezetési projektünket. Előfordulhat viszont, hogy nincs más választásunk, mert pl. hirtelen új szolgáltatót kell találnunk, vagy olyan kritikus információigényt kell kiszolgálnia a HR-nek, amelyet már nem tud lefedni a meglévő szoftver….

Nézzük a tippeinket, amelyek sikeressé teszik az L-SOFT ügyfeleket az év közi szoftverváltásban is!

   1. tipp – PIRAMIS adatbetöltések: már az egyeztetések, döntéselőkészítés korai szakaszában egyeztetjük, hogy a PIRAMIS bérprogramba milyen adatokat kell feltölteni, közösen döntünk arról, milyen mértékig szeretnénk betölteni az aktuális év már számfejtett analitikus adatait.

   2. tipp – PIRAMIS gépi migráció: saját fejlesztésű szoftveres adatbetöltés lehetősége, mellyel az új – PIRAMIS bérprogramot – feltölthetjük a régi szoftver előzményadataival. Óriási segítség, a bevezetési projekt munkaórákat drasztikusan tudjuk csökkenteni.

   3. tipp – A projektcsapat: jelöljük ki annak tudatában a szoftverbevezetés projektcsapatát, hogy az év közi bevezetés során is párhuzamosan folyik a munka a HR-en meglévő szoftverben és az új szoftver bevezetési munkájában.

A projektcsapat tagjainak időt kell tudnunk biztosítani az egyeztetésekre, helyzetfelmérésekre, az adatbetöltések ellenőrzésére, és folytathatnánk a sort…

   4. tipp – Felhasználók oktatása: ne spóroljunk a felhasználók oktatásán! A bérügyvitelen, HR-en mindig nagyüzem van a havi rendszerességű feladatok miatt, havonta számfejteni kell, adatokat kell szolgáltatni a munkavállalók, a hatóságok, a menedzsment felé….

Hihetetlenül összetett terület, és minél több részleget érint a HR-en a szoftverbevezetés, annál bonyolultabbá válhat a projekt.

De! A szoftvert kezelő kollégáknak magabiztosan kell tudniuk kezelni az új szoftvert, segítsük őket abban, hogy a stressz jelentős részét feloldjuk azáltal, hogy felkészültebben indíthatják a következő számfejtési időszakot az új szoftverrel!

   5. tipp – Kulcsfelhasználók kijelölése: jelöljünk ki kulcsfelhasználókat azok közül, akik könnyebben tudták elsajátítani a felhasználói oktatás anyagát, gyorsabban átlátták az új szoftver logikáját. Ők lesznek majd azok, akik tudják az élesben végzett munka során segíteni a szoftverkezelésben a többi kollégát, akik esetleg még bizonytalanok.

Az L-SOFT PIRAMIS bérügyviteli, HR szoftvereit év közi bevezetéssel is szállítja. Önök is váltanának? További információért kattintson! 

Tomkó Gyöngyvér, marketing menedzser
L-SOFT Zrt.

 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook