Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Ezek a legjobban fizető szakmák

Ha valaki új szakmában próbálná ki magát, vagy éppen pályaválasztás előtt áll, esetleg a gyermekét szeretné egy jól fizető szakma felé terelgetni, akkor ezek közül érdemes választani - írja az Éva Magazin.

A lap összegyűjtötte a jelenleg legjobban fizető szakmákat:


  • Fogorvos - az egyik legjobban kereső egészségügyi szakma a fogorvosi.
  • Ügyvéd - Bár a jogi képzés továbbra is osztatlan, megéri ezt a szakmát tanulni, mert stabil állást jelenthet. Akinek már van gyakorlata és ügyfélköre a fizetés is magas.
  • Mérnök - Mindegy, hogy építész- olaj- vagy műszaki mérnök a fizetés magas, bár a felelősség is nagy.
  • Szoftverfejlesztő - korábbi cikkünkben megírtuk, hogy bár az IT szakmában nagyon eltérőek lehetnek a fizetések, általában a az programozók, fejlesztők sok pénzt vihetnek haza.
  • Gyógyszerész - ez egy olyan szakma, amire mindig szükség lesz. A bérezés is magas, így ha stabil munkát szeretnénk, akkor érdemes ezt a pályát választani.
  • Légiforgalmi irányító - nagy felelősséggel jár, emiatt magas a fizetés.
  • Sales vagy marketing menedzser - a cégek általában külön szakemberekett alkalmaznak ebben a két munkakörben, ezzel erősítve a cég eladási és hirdetési stratégiáit és évek óta az egyik legjobban fizetett szakmák közé tartoznak.
  • Social media dizájner, webdizájner - ha valakinek van érzéke a vizuális dolgokhoz, ha van rutinja grafikusként vagy fotográfusként, akkor a magas kereset miatt érdemes efelé a pálya felé indulnia. Bár a képzés drága, a magas fizetés miatt ez megtérül.


Éva Magazin
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
100 ezerrel emelkedett az alkalmi munkások száma

2019 júniusában a bejelentett alkalmi munkások száma elérte a 269 ezret, míg 5 évvel korábban ez 166 ezer volt - írja a nyomtatott Világgazdaság. Teljes cikk

Csak a belgáknál adóztatják meg annyira az alacsony fizetéseket, mint nálunk

Az Eurostat friss adatai szerint 2018-ban a magyar adóék mértéke 45 százalék volt, aminél nagyobb mértékben csak két tagállam adóztatja jobban az... Teljes cikk

Megszavazták a 2020-as adócsomagot

Az Országgyűlés megszavazta a kormány jövő évi adóváltoztatásokról szóló törvényjavaslatát, így a négygyermekes anyák SZJA-mentességét, a... Teljes cikk