Megjelent: 3 éve

Feketén dolgoztat a ruházati bolthálózat?

Bejelentés nélkül alkalmazza dolgozóit egyik üzletében az országszerte Cosmos City néven összesen negyven ruházati bolttal jelen lévő, indiai hátterű üzletlánc. A munkáltató állítja, szabályosan foglalkoztatja dolgozóit - tudta meg a Magyar Idők.

Nem fizetik az alkalmazottak után a bérjárulékokat - mondta a a Magyar Időknek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke. Az üzletláncnál minimálbérrel számolva dolgozónként átlagosan havonta 70 ezer forint körül lehet az az összeg, melyet bérjárulékként nem fizetnek meg.

A dolgozók szerint a lánc több egységében is jellemző ez a gyakorlat, van, ahol napi 3000 forintot fizetnek zsebbe azért, hogy mindez titokban maradhasson. Bár a lapnak az egyik dolgozó azt állította, hogy ők az adóhatóságtól tudták meg, hogy nincsenek bejelentve. A 40 üzletben összesen több mint háromszáz alkalmazott dolgozik.

A cég tagadja az állításokat.

A szakszervezet büntetőjogi feljelentést is tesz, mivel felmerül a gyanú, hogy jogtalan haszonszerzés szándékával nem vonták le, illetve nem fizették be a bérjárulékokat, amivel megtévesztették a dolgozókat, miközben az állam is jelentősen károsult.

Magyar Idők
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter