Megjelent: 13 éve

Felértékelődött a szervezetfejlesztés és a képzések szerepe

A Veszprémi Nyomdánál rádöbbentek, hogy a talpon maradáshoz nem elegendő, ha csak a berendezésekre költenek, a szervezetfejlesztés legalább ilyen fontos - adja hírül a Népszabadság.

images

images

A Veszprémi Nyomda célratörően épít új imázsát. Fekete Zsófia értékesítési igazgató szerint a veszprémiek sikerének egyik titka az, hogy élnek a pályázatok nyújtotta lehetőségekkel. Egy HEFOP-pályázat révén nemrég tízmillió forintot költhettek csupán szervezetfejlesztésre. A kilencvenes évek elején még 350 embert foglalkoztató Veszprémi Nyomda létszáma folyamatosan apadt a jelenlegi 110-120 főre. A rendelésállományhoz szabott szervezet kialakítása Fekete Zsófia feladata lett, amikor két éve a céghez került.

Egy-egy munkatársnak a legtöbb esetben olyan kis terület jutott, hogy szinte semmi rálátása nem volt a teljes munkafolyamatra. A nyugdíjba vonulók helyét nem pótolták, hanem több munkakört összevontak, s ekkor kezdődtek a képzések.

Korábban nem volt arra példa, hogy a vállalathoz szervezzenek tréningeket. Eleinte többen fenntartással fogadták a programot, de az első órák után már érdekesnek találták.

A cég minden egyes feladatra több ajánlatot kért, a tréningek jó részét az Art of Progress trénercsapat nyerte, amely ingyenes bemutatót is tartott Veszprémben. Tárgyalási tréningen csak két igazgató vett részt, de szinte minden területnek találtak belső képzési lehetőséget. Az értékesítési területen dolgozók úgynevezett "hideg" és "meleg" hívásokkal gyakoroltak, vagyis telefonon hívniuk kellett véletlenszerűen kiválasztott esetleges ügyfeleket, illetve olyan cégeket is, amelyről előzetesen elegendő információt gyűjtöttek be.

Nyárai Judit, a Veszprémi Nyomda termelési osztályvezetője szerint nem minden esetben érződik az anyagi haszon a csapatépítő, az értékesítési, az ügyfélszolgálati és a többi tréning eredményein, ám a kötészeti, a tárgyalási trénig, vagy a nyelvi képzés érzékelhető eredményt hozott - teszi hozzá. Úgy tapasztalta, hogy ezek haszna megjelenik például a műszakok közti versenyben, a műszakon belüli csapatmunkában, az ügyfelekkel való kommunikáció minőségében, és a vevőkkel, sőt egymással szembeni türelemben is.

Fekete Zsófia úgy véli, hogy a szervezetfejlesztés felértékelődött, ugyanis pusztán jó gépekkel, berendezésekkel ma már nem lennének eredményesek.

Népszabadság
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter