Megjelent: 10 éve

Gyermekbarát munkahelyi iroda a K&H-nál

Július 1-től kísérleti jelleggel 5 munkaállomásos gyermekbarát iroda kezdte meg működését a K&H új székházában. A K&H azon munkatársai, akik néhány órára vagy 1-2 napra nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani, ebben az irodában végezhetik munkájukat, miközben gyermekük saját szülői felügyeletük alatt egy játszósarokban töltheti el ezt az időt. A K&H másfél hónappal ezelőtt kapta meg a Sokszínű és Családbarát szervezet megtisztelő címet, amely többek között az ilyen jellegű családcentrikus intézkedéseknek is köszönhető - írja a cég sajtóközleménye.

"A K&H Csoport egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területe a vonzó munkahely kialakítása. A humán erőforrás menedzsment minden területén igyekszünk a munkavállalók elvárásait és a vállalat igényeit összehangolni. A megfelelő motivációs rendszer, a szakmai előmeneteli lehetőség, és a magas szintű munkakörülmények biztosítása mellett odafigyelünk arra is, hogy családbarát intézkedéseinkkel megkönnyítsük munkatársaink számára a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését" - mondta Végh József, a K&H Csoport Humánpolitikai igazgatója. "A K&H Csoport célja, hogy a jelen és a jövő társadalma számára elősegítse a teljes élet megvalósítását, melyhez szükség van a családbarát munkahelyi gyakorlat kialakítására és példamutatásra e területen."

Júliustól a K&H székházában dolgozó munkatársak igénybe vehetik az új gyermekbarát munkahelyi irodát is. Az egyelőre 5 munkaállomással működő iroda létrehozásának célja az volt, hogy azon munkatársak, akik néhány órára, vagy 1-2 napra nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani, ebben az irodában végezhessék munkájukat, miközben gyermekük saját szülői felügyelet mellett egy játszósarokban tölti el az időt.

"A K&H kiemelt családbarát intézkedései közé tartozik az immár öt éve működő "K&H welcome back" program, amely a munkába visszatérő kismamák helyzetét igyekszik megkönnyíteni. A gyermekbarát iroda kialakításával most még tovább bővítettük a kisgyerekes szülők számára nyújtott támogatásunkat, hiszen kollégáinknak nemcsak a visszatérésben segítünk, hanem a munkavégzés során is" - mondta Végh József.

"A nyári időszak pont jó alkalom az új iroda tesztelésére, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy sok szülőnek problémát okoz a gyermek elhelyezése a szünet alatt. A nyaralások, táborok, nagyszülőknél töltött időszakok között könnyen adódhat egy-egy nap, amikor a szülő nem tud gondoskodni a gyermek megfelelő elhelyezéséről, szabadságot pedig épp nem tud, vagy nem szeretne kivenni. Ezekben az esetekben jelenthet megoldást a gyermekbarát iroda, amit munkatársaink és gyermekeik lelkesen birtokba is vettek. Valószínűleg a nyár folyamán többen élnek majd a lehetőséggel, a jövőben az ő visszajelzéseik alapján tudjuk tovább fejleszteni kezdeményezésünket" - fűzte hozzá.

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek