Megjelent: 6 éve

Hamarosan kiváltság lehet a hús-vér munkavállaló

Az emberek által nyújtott szolgáltatások fokozatosan háttérbe szorulhatnak, hiszen a pénztárosokat lassan kiváltják az automata kasszák, az ATM-ek a banktisztviselők egy részét. Aztán jöhetnek a robotok, így akár munkahelyek elvesztése is, írja a PC World.

images

Kutatók szerint akár tíz év múlva már robotok lehetnek az árufeltöltők, csomagolók, az ügyfélszolgálatot is gyakran géphang és nyomógombok helyettesítik. Sok egyéb munkát is átvehetnek hamarosan a gépek. Így az emberi kiszolgálás a luxus kategóriájába fog tartozni.

A Pew Research Center kutatói szerint így az emberi interakciót csak a tehetősek tudják majd megfizetni. A riport a kapcsolódó felméréseket idézve megemlíti, hogy a szakértők 48 százaléka szerint az automatizáció már a következő tizen-egynéhány évben komoly leépítéseket indíthat el, elsősorban a kék- és fehérgalléros munkavállalók között.

Azért nem kell pánikba esni, a tudósok szűk többsége még inkább úgy gondolkodik, hogy a fejlődő technológia inkább új munkahelyeket teremt. Aztán, hogy mely meglátások válnak valóra, azt a jövő dönti el.

PC World
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter