Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 5 éve

Hogyan legyünk sikeresek már az első munkahelyen?

Az első időszakban mindenképpen a hozzáállás a legfontosabb, hiszen lehet, hogy szakmai-gyakorlati téren még kevesebbet tud a folyamatokhoz hozzátenni a pályakezdő, de ha látják, hogy pozitív a hozzáállása, motivált, tanulni akar és tele van energiával, azzal jó benyomást kelt.

A precizitás, megbízhatóság szintén kulcsfontosságú, hiszen ha így dolgozik valaki, olyan emberek között, akiket egyébként nem ismer, akkor az új kollégákban az a kép alakul ki, hogy számíthatnak rá, megbízhatnak benne. Többek között fontos tanács lehet, hogy a küldésre szánt e-mait érdemes akár háromszor elolvasni, mert azon kívül, amit mondunk, nagyon nem mindegy hogyan közöljük.

A főnökhöz lehetőleg ne a problémával menjen oda, hanem a lehetséges megoldásokkal.

Használja ki a lehetőséget tanulásra, ha egy helyzetből tanul valamit az mindig jól jön. Akár érdemes a szakmai tudást bővíteni releváns cikkek olvasásával a munkahelyen kívül is.

A kollégákkal való jó kapcsolat kialakításában az első és legalapvetőbb lépés az udvariasság, ami látszólag egyértelmű, mégsem mindig teljesül, pedig hosszú távú hatásai lehetnek.

Legyen tisztában a saját helyével, szerepével.

Ha látszatra túl nagy feladatot kap elsőre, ne essen pánikba, hanem próbálja lebontani kisebb egységekre és lépésről lépésre haladni bennük.

Ha pedig úgy érzi, nem mennek túl jó a dolgok, akkor sem érdemes elkeseredni, hiszen probléma nélkül nincs feladat és munka, és valamilyen okból felvették az adott pozícióra, mert látták önben a potenciált, így érdemes pozitívnak maradni.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter