kapubanner for mobile
Megjelent: 12 hónapja

Hogyan válasszunk szőnyeget?

Manapság a szőnyegek gyártásához az egyik legszélesebb körben használt alapanyag a polipropilén, melynek felhasználásával viszonylag olcsó, de jó minőségű kárpitok készülnek. Szintetikus anyaga miatt könnyen tisztítható, viszonylag tartós, de hajlamosabb a szálak kopására és törésére, mint a természetes anyagú szőnyeg.

Hogyan válasszunk szőnyeget?
A polipropilén szőnyegek nem szívják fel a nedvességet, így ellenállnak a penésznek. Antisztatikus tulajdonságuknak köszönhetően nem tartják fel a port sem, az allergiások között nagy népszerűségnek örvendenek. Tartós színek jellemzik ezeket a szőnyegeket, amelyek alkalmasak padlófűtéses lakásokban is.

Ha szeretnénk megújítani lakásunk padlózatát, ideje felkeresni a Szőnyeg textil webáruház szőnyeg outlet katalógusát, amelyből kiválaszthatjuk, melyek a számunkra megfelelő legtökéletesebb darabok. De mi alapján válasszunk kárpitot? Erre keressük a választ!

Nézzük meg, milyen hosszú legyen a szőnyeg szála!

A lapos szövésű szőnyegek a legkönnyebben karbantarthatók, így olyan helyekre javasoljuk ezek elhelyezését, ahol a leginkább ki vannak téve a szennyeződésnek. Az előszoba, a folyosó, a terasz, a fürdőszoba vagy a konyha küzdelmes helyszínek lennének shaggy szőnyegekkel, de ezekkel a típusokkal nem lőhetünk mellé, mert könnyedén fogjuk tudni tisztítani őket.

A közepes hosszúságú kárpitok is viszonylag könnyen kezelhetőek, kevésbé ragad rájuk a piszok, ezért kedveltek ezek is konyhában, folyosókon, a gyerekszobákban, a dolgozószobában, de akár az étkezőben is az asztal alatt.

A hosszú szálú shaggy szőnyegek a nappalik és a hálószobák népszerű darabjai, amelyek kitűnően illenek az ágyhoz, valamint a kanapé mellé. Az ágyról lelépve reggelente mi sem kellemesebb érzés, mint egy pihe-puha shaggy szőnyegen indítani a napot.

Milyen az ideális szőnyeg?

Az ideális szőnyeg kiválasztása fontos feladat, hiszen jó esetben évekig fogja kiszolgálni otthonunkat. A praktikusság mellett esztétikai szempontokat is érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy ne csak kényelmes, hanem mutatós darabja is legyen a szőnyeg a lakásunknak.

A színek és minták választéka hatalmas, mindenekelőtt azt kell átgondolni, hogy uralni akarjuk-e a teret, vagy ellenkezőleg. Előző esetben választhatunk élénkebb, erőteljesebb mintázatú modelleket, az utóbbiban maradjunk inkább a visszafogottabb tónusoknál és motívumoknál.

Modern szőnyegekkel nagyon hangulatossá tehetjük a szobákat, de a klasszikus keleti minták is megállják a helyüket az aktuális divatirányzatokban is. A négyszögletes szőnyegeken kívül választhatunk ovális, vagy kerek formákat is, amelyek remekül illeszkednek egy kerek asztal alatt a berendezéshez.

Mekkora legyen a szőnyeg?

A Szőnyeg textil webáruház számos méretben kínál kiváló minőségű szőnyegeket, egyáltalán nem mindegy, hogy melyik helyiségbe mekkorát teszünk. Mindig a meglévő bútorok mellé vásároljunk szőnyeget és ne fordítva!

Tipp: Ragasztószalaggal jelöld meg a padlón a kívánt szőnyeg széleit! Így pontosabban látni fogod, mekkora méretre lesz szükséged.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek