Megjelent: 9 hónapja

Tippek az ideális U-alakú kanapé kiválasztásához

Bár az U-alakú kanapé a komfort legmagasabb fokát valósítja meg, a monumentális méretének köszönhetően erősen rányomhatja a bélyegét egy adott helyiségre. Talán pont ezért olyan nehéz feladat kiválasztani a számunkra megfelelő modellt belőle.

Tippek az ideális U-alakú kanapé kiválasztásához
 

Azt viszont mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy egyesek pont ezt a tulajdonságát szeretik. Azáltal ugyanis, hogy van egy olyan elem, amely uralja az egész helyiséget, könnyebben lehet kialakítani egy egységes stílust.

Milyen stílusú U-alakú kanapét érdemes választani?

A modern nappali az egyszerű, minimalista formák által uralt tér, ezért egyáltalán nem fog jól mutatni benne egy nehéz, masszív, szofisztikált felületű ülőbútor. Ezekbe a helyiségekbe inkább egy egyszerű formájú, erősebb színű U-alakú kanapé ideális a Kanape.net-től.

Egy klasszikus stílusú helyiség esetében viszont azok a modellek fognak jobban passzolni, amelyeknél elegáns ívek figyelhetők meg, mondjuk a karfánál vagy az ülőfelület lekerekítésénél.

A skandináv stílusú nappaliba pedig a falábakon álló U-alakú kanapé a megfelelő választás, különösen akkor, ha világos árnyalatban készült. Ez a stílus ugyanis a légiesebb, könnyedebb bútorzatokat és a világos színeket preferálja.

Mi a helyzet a színét illetően?

Amennyiben azt a taktikát követed, hogy az U-alakú kanapé lesz a helyiség meghatározó eleme, akkor mindenképpen egy színesebb kanapé mellett kell döntened. Egy a fontos, a kanapé kárpitjának színe passzoljon a sötétítőhöz és más, az otthonodban előforduló lakástextilekhez.

A sárga egyébként most kifejezetten divatos, de ugyanolyan jól működik a zöld és a kék is. De ha úgy érzed, hogy ezek az árnyalatok túl élénkek az ízlésednek, akkor sem szabad elvetned őket. Bármikor tudsz ugyanis rajtuk tompítani néhány halványabb díszpárnával.

Mellesleg ugyanez igaz fordítva is, vagyis egy egyszerű, szürke U-alakú kanapét is könnyedén feldobhatsz néhány vibráló színű díszpárna segítségével.

Milyen anyagból készült modellt célszerű választani?

Ami az U-alakú kanapék anyagát illeti, jelenleg igazán széles választék. Az elegáns mivoltjából kifolyólag rendkívül népszerűnek számít a bársony, amely kifejezetten jól mutat mélykék és az ehhez hasonló árnyalatokban. De az egyszerűbb szövetek, például a zsákszövet is nagyon trendi, amelynek a durvaságát pihe-puha takarókkal vagy díszpárnákkal lehet tompítani, persze csak akkor, ha szükségét érzed.

A bőrt pedig még akkor nem is említettük, amely egy kifejezetten exkluzív anyagnak számít, és ezért nagyszerűen használható az elegáns összhatás és a luxus érzet megteremtésében.

Záró gondolatok

Reméljük, hogy a fentebb leírtak betartásával már gyerekjáték lesz a választás. Arra azonban még szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a lakberendezés szempontjából sakk-mattot jelent egy karakteres és esztétikus U-alakú kanapé szűk helyre történő beszorítása.

Ha tehát kisebb alapterületű nappalival rendelkezel, akkor érdemes inkább elvetned ennek a típusú bútorzatnak a vásárlását.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pedagógusokat toboroznak a csángóföldi magyar oktatási programba

Pedagógusokat toboroz a moldvai magyar oktatási programba a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) a következő tanévre - mondta Hegyeli Attila, a... Teljes cikk

Segítség fiatal munkavállalóknak: Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben,... Teljes cikk

A műszak végén a Balatonban csobbanhatnak a bolti dolgozók

Szükség lehet a munkaerőre a Balatonnál. A Tesco külön programmal motiválja a földrajzilag máshol dolgozó munkatársakat, hogy turnusokban... Teljes cikk