Ezekkel a gépekkel és berendezésekkel számolhatunk vendéglátóként
Vendéglátóként megteszünk mindent azért, hogy a vállalkozásunk sikeres lehessen. Ehhez számos olyan dolog hozzátartozik, ami az ételeken és a felhasznált összetevőkön kívül elengedhetetlen egy ilyen üzlet szempontjából.

A GasztroPláza ebben a küldetésben tud segítséget adni, hogy ne csak az ételek minősége legyen biztosított, hanem minden egyéb háttér is, ami megteremti a siker alapjait. Egy konyha életében a kiváló ízekkel gazdagított főzés és a sütés önmagában nem elegendő.
A friss alapanyagok tárolása épp olyan fontos aspektus, mint az isteni fogások. Ennek érdekében pedig érdemes beszerezni olyan berendezéseket, amik biztosíthatják mindezt.
Az előkészítés és a főzés berendezései
Minden kiváló étel ott kezdődik, hogy elő kell készíteni a hozzávalókat, ami lehet friss vagy fagyasztott alapanyag is. Ebben a folyamatban pedig a professzionális gépekkel nagymértékben gyorsítható a munka, ami a kiszolgálás gördülékenysége szempontjából kritikus pontot jelent. A szeletelés, a dagasztás, az őrlés, a passzírozás és a húsfeldolgozás is ezek közé tartozik.
Emellett pedig gondolhatunk arra is, hogy a főzési folyamatok megfelelő hatékonysággal egészüljenek ki. Egy professzionális elszívó berendezés például elengedhetetlen minden konyhában, hiszen a gőzök és a füst nem juthat be a vendégtérbe.
A nagy teljesítményű tűzhelyekkel akár több száz adag étel elkészítését támogathatjuk hatékonyan. Lehet szó főzőasztalról, gáztűzhelyről, billenőserpenyőről vagy akár főzőüstről és toronysütőről.
Hűtési megoldások tárháza
Mindehhez nagymértékben hozzájárul a hűtési berendezések hatásfoka és megbízhatósága, ami a fagyasztástechnika modern megoldásaival kiegészülhet. Természetesen egy kiváló hűtőszekrény önmagában nem elegendő, mert a fagyasztás is kulcsfontosságú.
A fagyasztószekrények szempontjából ide lehet sorolni minden olyan berendezést és gépet, ami az élelmiszerek fagyasztására és a fagyasztva tárolására alkalmasnak bizonyul. Számos berendezés támogathatja a konyhai folyamatokat, ami egyrészt a tárolásban, másrészt az előkészítésben is hatalmas segítség lehet.
A modern hűtéstechnikai megoldásokkal például szert tehetünk a hűtőszekrény mellett hűtőkamrára, italhűtőre vagy hűtővitrinekre is, ami már nem csak a konyhában nyújthat szolgálatot.
Kisgépek, amik elengedhetetlenek
A hatalmas ipari berendezéseken kívül akad néhány olyan megoldás is, ami egy konyha számára kihagyhatatlan lehet. Ezek közé tartozik minden olyan kisgép, ami a melegítésben, a kávéfőzésben és a kisebb mennyiségű ételek elkészítésében segíthet.
Egy szuper mikrohullámú sütő, egy professzionális kávéfőző vagy egy olajsütő igazi társ lehet a sikeres vendéglátásban. Mindezeken kívül számos olyan segédeszköz szerepet játszhat a folyamatokban, ami mind ugyanazt a célt szolgálja.
Olyan étterem fenntartását, ahol minden étel makulátlan alapanyagokból készül, időben elkészül minden fogás és mindemellett a konyha is az előírásoknak megfelelően működik.
- 2025.02.28Vezetői Best Practice Fórum - Digitális transzformáció és az AGILE A Fórum célja: A Fórum célja a jó vezetői gyakorlatok és tapasztalatok megosztása, illetve a hazai vezetési kultúra fejlesztése.
Részletek
Jegyek
- 2025.03.11Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Szervező: BME
Részletek
Jegyek
- 2025.03.18Óbudai Egyetem Állásbörze A személyes találkozás az potenciális jelentkezőkkel az állásbörzén az egyik leghatékonyabban módszer, hiszen amíg egy önéletrajz csupán „vázlatos” formában nyújt a jelentkezőről képet, addig a személyes találkozás és beszélgetés által sokkal jobban bizonyíthatnak is a szakmai felkészültséggel kapcsolatban.
Részletek
Jegyek
- 2025.03.27 recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.
Részletek
Jegyek
Bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki a munkavégzési szabályokat megszegve egy takarítónő halálát okozta egy békéscsabai gyárban -... Teljes cikk
Egy 37 éves bodrogkeresztúri vállalkozó halt meg hétfőn a tarcali Andrássy Kúria parkolójában, amikor ráomlott az öt méter mély munkagödör -... Teljes cikk
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, Magyarországnak el kell utasítania az uniós... Teljes cikk
- Folytatódik a Marriott ingyenes képzési programja 5 hónapja
- Kit szólíthat meg az intenzív barista tanfolyam? 5 hónapja
- Mixer tanfolyam: Karrierlehetőség a rugalmasság és kreativitás jegyében 6 hónapja
- A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő 7 hónapja
- Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban 8 hónapja
- Robotoktól való félelem súlyosbíthatja a munkaerőhiányt a vendéglátásban 9 hónapja
- Ennyi borravalót adnak a magyarok a vendéglátóhelyeken 10 hónapja
- 7 tipp, hogy okosan legyen az iroda berendezve 10 hónapja
- Egymilliós fizetésért keresnek szakácsot Budapestre 11 hónapja
- Hogyan lehet összeállítani konyhai személyzetet kizárólag thai munkavállalókkal? 11 hónapja
- Terjeszkedne Magyarországon a Pizza Hut 1 éve