Ezekkel a gépekkel és berendezésekkel számolhatunk vendéglátóként
Vendéglátóként megteszünk mindent azért, hogy a vállalkozásunk sikeres lehessen. Ehhez számos olyan dolog hozzátartozik, ami az ételeken és a felhasznált összetevőkön kívül elengedhetetlen egy ilyen üzlet szempontjából.
A GasztroPláza ebben a küldetésben tud segítséget adni, hogy ne csak az ételek minősége legyen biztosított, hanem minden egyéb háttér is, ami megteremti a siker alapjait. Egy konyha életében a kiváló ízekkel gazdagított főzés és a sütés önmagában nem elegendő.
A friss alapanyagok tárolása épp olyan fontos aspektus, mint az isteni fogások. Ennek érdekében pedig érdemes beszerezni olyan berendezéseket, amik biztosíthatják mindezt.
Az előkészítés és a főzés berendezései
Minden kiváló étel ott kezdődik, hogy elő kell készíteni a hozzávalókat, ami lehet friss vagy fagyasztott alapanyag is. Ebben a folyamatban pedig a professzionális gépekkel nagymértékben gyorsítható a munka, ami a kiszolgálás gördülékenysége szempontjából kritikus pontot jelent. A szeletelés, a dagasztás, az őrlés, a passzírozás és a húsfeldolgozás is ezek közé tartozik.
Emellett pedig gondolhatunk arra is, hogy a főzési folyamatok megfelelő hatékonysággal egészüljenek ki. Egy professzionális elszívó berendezés például elengedhetetlen minden konyhában, hiszen a gőzök és a füst nem juthat be a vendégtérbe.
A nagy teljesítményű tűzhelyekkel akár több száz adag étel elkészítését támogathatjuk hatékonyan. Lehet szó főzőasztalról, gáztűzhelyről, billenőserpenyőről vagy akár főzőüstről és toronysütőről.
Hűtési megoldások tárháza
Mindehhez nagymértékben hozzájárul a hűtési berendezések hatásfoka és megbízhatósága, ami a fagyasztástechnika modern megoldásaival kiegészülhet. Természetesen egy kiváló hűtőszekrény önmagában nem elegendő, mert a fagyasztás is kulcsfontosságú.
A fagyasztószekrények szempontjából ide lehet sorolni minden olyan berendezést és gépet, ami az élelmiszerek fagyasztására és a fagyasztva tárolására alkalmasnak bizonyul. Számos berendezés támogathatja a konyhai folyamatokat, ami egyrészt a tárolásban, másrészt az előkészítésben is hatalmas segítség lehet.
A modern hűtéstechnikai megoldásokkal például szert tehetünk a hűtőszekrény mellett hűtőkamrára, italhűtőre vagy hűtővitrinekre is, ami már nem csak a konyhában nyújthat szolgálatot.
Kisgépek, amik elengedhetetlenek
A hatalmas ipari berendezéseken kívül akad néhány olyan megoldás is, ami egy konyha számára kihagyhatatlan lehet. Ezek közé tartozik minden olyan kisgép, ami a melegítésben, a kávéfőzésben és a kisebb mennyiségű ételek elkészítésében segíthet.
Egy szuper mikrohullámú sütő, egy professzionális kávéfőző vagy egy olajsütő igazi társ lehet a sikeres vendéglátásban. Mindezeken kívül számos olyan segédeszköz szerepet játszhat a folyamatokban, ami mind ugyanazt a célt szolgálja.
Olyan étterem fenntartását, ahol minden étel makulátlan alapanyagokból készül, időben elkészül minden fogás és mindemellett a konyha is az előírásoknak megfelelően működik.
- 2025.11.25Pannon HR Konferencia Budapest A Pannon HR Konferencia Budapest 2025 a humánerőforrás-szakma egyik kiemelt találkozója, ahol elismert szakértők – Tari Annamária, Molnár Attila, Gácsi Anna, Dr. Sipka Péter és Sipka Bence – osztják meg tapasztalataikat a legaktuálisabb HR-trendekről és kihívásokról. Egy nap, amely inspirációt, tudást és értékes szakmai kapcsolatokat kínál minden HR-szakember számára.
Részletek
Jegyek
- 2025.12.03Humán controlling A képzés során megtanulhatja, miként támogathatja a controlling szemlélet a HR-stratégiát. Megmutatjuk, hogyan tervezze és kontrollálja a személyi jellegű ráfordításokat, elemezze a munkaerő költségeit és megtérülését, valamint, hogyan alkalmazza a teljesítménymenedzsment és a humán tőke elemzés legfontosabb módszereit a vállalati hatékonyság növelése érdekében.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.29Bértranszparencia irányelv és diszkrimináció-tilalom Szakmai képzés a bértranszparenciáról és a diszkriminációról HR szakembereknek és vezetőknek. Készüljön fel munkajogászainkkal az EU új bérátláthatósági szabályaira!
Részletek
Jegyek
- 2026.01.31Vállalati szimuláció Valós piaci helyzetben egy-egy döntés meghozatalakor helyt kell állnia mind vezetői, mind kontrolleri képességeinknek. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogyha mi is úgy gyakorolhatnánk, mint egy pilóta, aki éles felszállás előtt, a szimulátorban tanulja meg a vezetést, míg kellő rutinra tesz szert. Ez megvalósítható ma már az üzleti életben is.
Részletek
Jegyek
Még tart az ajkai erőműben szombaton történt baleset vizsgálata - tájékoztatta a Veolia Energia Magyarország Zrt. hétfőn az MTI-t. Teljes cikk
A munka világa 2025-ben már nem a klasszikus irodai hierarchiáról szól: ma már fizetnek azért, ha valaki ölel, alszik vagy épp AI-személyiségeket... Teljes cikk
Üzemi baleset történt az ajkai erőműben, a helyszínről egy férfit súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban, míg két másik férfit... Teljes cikk
- Ennyi borravalót kapnak a magyar pincérek 6 hónapja
- Nagy hajrá indul a szezonális munkaerőért – ezekre a munkákra van most a legnagyobb kereslet 6 hónapja
- Elítélték a férfit, aki miatt halálos égési sérüléseket szenvedett egy takarítónő 10 hónapja
- Hogyan épül fel egy éttermi konyha? 11 hónapja
- Így szabályozza a kormány a borravaló adómentességét 13 hónapja
- Folytatódik a Marriott ingyenes képzési programja 1 éve
- Kit szólíthat meg az intenzív barista tanfolyam? 1 éve
- Mixer tanfolyam: Karrierlehetőség a rugalmasság és kreativitás jegyében 1 éve
- A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő 1 éve
- Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban 1 éve
- Robotoktól való félelem súlyosbíthatja a munkaerőhiányt a vendéglátásban 1 éve

Mi történne, ha egy napra minden nő szabadságra menne?