kapubanner for mobile
Megjelent: 9 hónapja

A hangulatos otthon titka

Az, hogy milyen egy tökéletes otthon, szinte mindannyiunk számára mást jelent. Abban viszont alighanem mind egyetértünk, hogy milyen eszközöket vethetünk be annak érdekében, hogy egy adott enteriőrt különlegessé, hangulatossá varázsoljunk.

A hangulatos otthon titka otthon
-

A világítás szerepe nagyon fontos

Az Alphafüles webáruházban kapható LED szalagok segítségével például szó szerint egyedivé tehetjük a belső teret. Természetesen az, hogy milyet választunk, illetve hogyan helyezzük el, nagyon sokat fog számítani, s míg egyik helyiségben remekül mutat az egyik, egy másik szobában vagy akár lakásban idegenül is hathat.

Ennek megfelelően kell meghoznunk a döntésünket is afelől, hogy milyen LED szalagot választunk. Nagyon fontos kérdés, hogy változtatható legyen a szín, a fényerő vagy a színhőmérséklet, ahogy arról is dönteni kell, ha inkább egyszerű fehér hideg vagy meleg fénnyel akarjuk barátságosabbá tenni a légkört.

Szenzoros és vezérelhető változatok mellett is dönthetünk, s ami a legfontosabb, ha úgy szeretnénk, akár teljesen el tudjuk rejteni a szalagot, s így diszkrét, mégis rendkívül mutatós eredményt érhetünk el.

Persze a világítás nemcsak a LED szalagokat jelentheti, érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen fali lámpákkal és mennyezeti csillárokkal tudjuk elérni azt a stílust, amire vágyunk. Azok a világítótestek, amelyek nincsenek elrejtve, akkor is dekorálják a teret, amikor éppen nincsenek használatban - erről ne feledkezzünk meg, hiszen fontos elemei lesznek az enteriőrnek!

Ne féljünk variálni a stílusokat!

Amikor a saját otthonunk kialakításán törjük a fejünket, egészen biztosan a szemünk előtt lebeg valamilyen alapvető dizájn, amerre elindulnánk. Ugyan a stílusirányzatok szabályait betartva könnyedén alkothatunk harmonikus teret, de könnyen sterilnek érezhetjük, ha mereven ragaszkodunk ezekhez. Az, ami nagyon jól mutat például egy hotelszobában, nem valószínű, hogy a mindennapjainkat is kellemessé, meleggé tudja tenni.

Persze ne gondoljunk azonnal arra, hogy muszáj eklektikusan berendezni a szobákat. De egy örökölt régi komód, egy klasszikus tükör az avantgárd hálóban vagy a modern, letisztult otthonban a nagyi régi gyertyatartója abszolút meg tud férni egymással békében, sőt segíteni fog abban is, hogy a lakást valóban a magunkénak érezhessük.

Okos ötlet bevetni némi puhaságot!

Az emberek többsége eleve megnyugtatónak, otthonosnak találja az olyan helyiségeket, amelyekben a textíliák és a drapériák hangsúlyosak. Ezek eleve barátságosabbá teszik a környezetet, ráadásul valóban puhává is varázsolják azt.

A legjobb bennük az, hogy könnyedén cserélni lehet őket, így egyszerűen az évszakhoz vagy az aktuális hangulatunkhoz tudjuk igazítani. A függönyök, szőnyegek, párnák és takarók olyan pluszt tesznek hozzá a térhez, amely mással nem pótolható. Sokféleségüknek köszönhetően minden enteriőrbe megtaláljuk az ideális darabokat. Te mitől érzed igazán otthon magadat?

 

 

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Karácsony Gergely: öt évvel növeljük a várható élettartamot Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek - DK - MSZP fővárosi listavezetőjének fő célkitűzése, hogy újbóli megválasztása esetén... Teljes cikk

Fájdalmas menstruációval és menopauzával kapcsolatos női munkavállalói jóllétet támogató program indult

A májusban, az Európai Sokszínűségi Hónap keretein belül bevezetett program célja kifejezetten azoknak a női munkavállalóknak nyújtott támogatás,... Teljes cikk