Megjelent: 1 hónapja

HR-outsource kompromisszumok nélkül

Az idei évnyitás még a szokásosnál is nehezebb volt, mert a jövedelem- és járulékigazolások kiadása, a cafeteria nyilatkozatok kitöltése mellett még rengeteg jogszabályváltozás is nehezítette a HR- és bérszámfejtési szakértők életét.

Mindenki csak kapkodta a fejét, hogyan kellene a folyamatokat és a szoftverek paramétereit gyorsan az új jogszabályokhoz igazítani. Ilyen helyzetben is számos előnnyel jár, ha a bér- és HR-adminisztráció egy profi szolgáltatóhoz van kiszervezve.

Laczkó Erzsébet, a NEXON outsource-szolgáltatások operatív igazgatója, ahol 500 cég számfejtését végzik. Négy fontos előnyre hívja fel a figyelmet, amitől profi lesz az outsourcing-szolgáltatás.Saját szoftver és tanácsadói támogatás

A gyakori törvényi változások természetesen a mi munkánkat is nagyon megnehezítik. A NEXON-nál viszont előnyben vagyunk, hiszen a szolgáltatásunkhoz a saját fejlesztésű szoftvereinket használjuk. Így a programmódosításokat első kézből kapjuk meg, mindig a legfrissebb verzióval dolgozunk az aktuális jogszabályoknak megfelelően.

Szorosan együttműködünk a Termék- és Ügyféltámogatáson dolgozó kollégákkal, közösen értelmezzük a rendeleteket. Ennek köszönhetően ügyfeleinknek részletes tájékoztatókat küldünk. Idén év elején még emellett is nagyon sok szakmai egyeztetést igényeltek partnereink, igyekeztünk elmagyarázni a módosításokat, a szükséges teendőket.

Biztonságos kommunikációs portál

Outsourcing szolgáltatásunk alapvető eszköze a NEXONline kommunikációs portál. Ez a korszerű, áttekinthető és adatbiztonsági szempontból is optimalizált felület az írásos kommunikáció elsődleges csatornája a NEXON és a megbízó ügyintézői között. Lehetővé teszi, hogy gyors, pontos és transzparens szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek.
Itt történik a havi számfejtési ciklusok információinak begyűjtése, egyeztetése, a számfejtési eredmények közlése, egyedi ügyek indítása és követése is. A NEXONline portálon követhetik megbízóink, hogy pontosan mit végzünk, milyen határidővel és természetesen milyen minőségben.

Önkiszolgáló rendszer és elektronikus aláírás

A NEXON_PORT dolgozói önkiszolgáló rendszer előnyeit outsource-ügyfeleinknek sem kell nélkülözniük, amit a NEXON üzemeltetésében, SaaS szolgáltatás keretében tudnak használni. A járványhelyzet felgyorsította a digitalizációt, olyan partnereink is bevezették a NEXON_PORT-ot, sőt még annak mobilalkalmazását is, akik eddig halogatták a döntést. A tavalyi év folyamán gyakorlatilag valamennyi outsource ügyfelünk áttért az elektronikus munkabérjegyzékre, már nem borítékolunk és postázunk, hanem az önkiszolgáló felületükre töltjük fel a digitális munkabér-jegyzéket.

Az idei évváltás áttörést hozott az elektronikus aláírás terén is: januárban több mint harmincötezer M30 és járulékigazolást tudtunk a papír alapú átadás helyett elektronikusan a PORT felületén publikálni digitális aláírással ellátva. Mondanom sem kell, hogy ez mennyivel gyorsabb, egyszerűbb és papírkímélő megoldás.

Profi csapat a szolgáltatás hátterében

A NEXON minőségi outsourcing szolgáltatását egy profi csapat együttes munkája teszi lehetővé. Ügyintézőink mintegy 500, a legkülönbözőbb iparági szegmenshez tartozó vállalat számfejtésén edződnek. Olyan eset, ami nálunk nem fordult már elő, nem is létezik.
Szolgáltatásunk hátterében pedig szakértő fejlesztői és informatikus gárda dolgozik azon, hogy rendszereink hibamentesen működjenek.

Bátran állíthatom, hogy a vállalatok túlnyomó többsége nem rendelkezik ilyen tudással, tapasztalattal és háttérrel, ami a HR-adminisztrációjukat támogatná. Megjegyzem, nem is feladatuk, hiszen ők más iparágra specializálódtak. Egyet tudok tanácsolni: csak profi szolgáltatóra bízzák ezt a feladatot!

nexon.hu

  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
SAP Human Experience Summit: a siker kulcsa a munkavállalói élmény

Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába, és hogyan növelhető a kollégák hatékonysága, bizalma... Teljes cikk

Hogyan fektessünk a jövőbe 7 digitalizált HR munkafolyamattal?

Fel kellett ismernünk, a digitalizáció hozzásegít minket, hogy a vállalati HR folyamatok fenntartásához szükséges kapcsolatokat majd az „új... Teljes cikk

A FELNŐTTKÉPZÉS NEM ÁLLT LE, CSAK ÁTALAKULT

A SALDO egy szakmai közösség is, nem csak 4 fal és egy iskolapad Teljes cikk

Kapcsolódó hírek