Megjelent: 4 éve

Így telik az Apollo Tyres HR igazgatójának egy napja

Nemzetközi projekteken dolgozik, videokonferenciát tart és sok egyéb mellett ő irányítja a HR csapatot. Tarnai Tamás 2016 óta dolgozik az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárának Emberi Erőforrás és Társasági Támogatások igazgatójaként, és fontos feladatának érzi, hogy munkájával motiválni tudja kollégáit. Ahhoz azonban, hogy mindenre legyen energiája, elengedhetetlennek tartja a nyugodt reggeli készülődést, a rendszeres sportolást és a családjával töltött minőségi időt.

Általában 6 órakor kelek, és ezt követően egy kis sporttal frissítem fel magam. Körülbelül 20 és 50 perc közötti időt szánok szobabiciklire, vagy más házi sportgépre. Egy ideális napon semmiképpen sem kezdek e-mailek olvasásával. Fontosnak tartom, hogy reggel együtt legyek a családommal és időt szánjak a nyugodt készülődésre, sportolásra. Ez az, ami felkészít a nap további részére és jó teljesítményre hangol.

Nagyon fontos szertartás nálunk, hogy a feleségemet és a gyermekemet 7 órakor kávéval és "tejecskével" keltem. Nem szeretek rohanva reggelizni, erre mindig szánok időt. A kávét és a tejet megmelegítem, közben fekete és gyümölcsös teákat készítek ki-ki ízlésének megfelelően. Ezt követően irány a fürdőszoba, míg én készülődöm, a feleségem vasal és elkészíti a reggelit. 7:20-kor közösen asztalhoz ülünk, 8:00-kor pedig indulás. A szertartás, miszerint Lívia lányom, Szabolcs fiam és a feleségem az ablakból integet, semmiképpen nem maradhat el.

Gyöngyösről indulok dolgozni, és körülbelül 15 perc alatt beérek. Azzal kezdek, hogy üdvözlöm a kollégákat: igyekszem mindenkivel kezet fogni, mindenkinek köszönni, és mondani egy-egy jó szót. Ezután jöhetnek az e-mailek. Számos rendszeres megbeszélésünk van, a legfontosabb a napi 10:00-kor kezdődő termelésirányítási megbeszélés. Keddenként menedzsment meeting van, szerdánként pedig regionális HR vezetői videokonferencia, valamint heti HR megbeszélés.

A legfontosabb hogy a termelési tervszámokat a fokozatos felfutásban hozni tudjuk. 2017. május 8-tól bevezettük a kétműszakos termelési rendet, ez nagy feladatokat ró ránk. Mindennek „klappolnia” kell, és nagyon fontos hozzá a jó szervezés is. Ahhoz, hogy a munka jól működjön, sokat kell kommunikálnom a kollégáimmal, a gyárigazgatóval és a különböző területeken dolgozó igazgatókkal.
apollo

Jelenleg a legnagyobb projekt, amin dolgozunk, az a HR szabályozási rendszer elkészítése, ez most a legfontosabb. Ennek az a lényege, hogy el kell készítenünk és jóváhagyatnunk az összes olyan szabályzatot, ami befolyásolja az életünket és szabályozza a működésünket. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel nagyon jó projektcsapattal dolgozom a témán, így körülbelül fél, maximum egy órát szánok erre a napomból.

A sok egyéb teendő mellett a HR csapat irányítása is napi szintű feladatom. A rendszeres heti HR megbeszélésen végigmegyünk a legfontosabb feladatokon, információt cserélünk, de a HR vezetőkkel és a közvetlenül nekem jelentőkkel is folyamatos kapcsolatban vagyok. A sürgős, vagy azonnal elhárítandó kérdésekben egyből próbálunk intézkedni.

Nemzetközi vállalattá olyan sajátosságok teszik az Apollót, mint például a kommunikáció, a regionális és globális elvárások megjelenése. Persze ettől függetlenül számos lokális tulajdonság is jelen van a mindennapi életünkben. Sok telefonkonferencia van például, ami elég nehéz műfaj, hiszen a vonal szakadozik, nem minden érthető tisztán, ráadásul általában ezeken nagyon sok a résztvevő. Ezek miatt jobban szeretem a személyes megbeszéléseket, de természetesen a távoli helyekkel való kommunikációban a telefon elengedhetetlen és hatékony eszköz. Általában inkább az európai irányítással kell kommunikálnunk, ami Amszterdammal és Londonnal például könnyen kezelhető. Az indiai plusz három és fél óra sem áthidalhatatlan, nem olyan, mintha például az USA-ban vagy Japánban lenne a másik fél.

Egy általános napon 17:30 és 18:00 között tudok elindulni haza. Örülök, ha nem nekem kell bevásárolni, és ilyenkor már nem szoktam sportolni sem, a reggeli edzés bőven elég. Este otthon már nem szoktam dolgozni, a gyerekek fürdetése és altatása után 21:00 és 22:00 között igyekszem ágyba kerülni.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter