Megjelent: 3 éve

Ingyenes jogi tanácsadás munkaügyi és fogyasztóvédelmi ügyekben is

A DoNotPay nevű online szolgáltatás eddig csak parkolási ügyek körüli vitákban nyújtott ingyenes jogi segítséget, mostantól fogyasztóvédelmi és munkajogi tanácsok is kérhetőek, sőt a hajléktalanok ügyében is segít a "robotügyvéd" - írja a BITPort.

Tavaly nyár óta nyújt segítséget a DoNotPay szolgáltatás parkolási és gyorshajtási kérdésekben a New York-i és a londoni sofőröknek. De akár késések vagy kimaradások miatt is kérhettek segítséget pórul járt hajóutasok kártérítési ügyekben.

Az oldal azt írja a 2016-ban feldolgozott 250 ezer beadványából 160 ezer - vagyis a beadványok közel kétharmada - bizonyult sikeresnek a parkolási bírságok ügyében, amivel a robot ügyvéd összesen 4 millió dollár körüli összeget spórolt meg a megbüntetett autósoknak az USA-ban és Nagy-Britanniában.

Ma már közel ezer ügyben lehet jogi segítséget kérni a szolgáltatáson keresztül, akár hajléktalanok vagy menekült státuszért folyamodó emberek is kaphatnak választ jogi kérdéseikre. Szerda óta a robot már a fogyasztói és munkavállalói jogok területére is kimerészkedik pl. munkahelyi zaklatás, hibás termék árának megtérítése.

A DoNotPay-t évekkel ezelőtt egy egyetemista, Joshua Browder indította el. Szerinte a Messenger-alapú DoNotPay-hez hasonló robotok megjelenése a jövőben nagyban segíthetik az átlagemberek jogérvényesítő képességét.

Browder szerint a robot ügyvéd az esetek több mint felében sikerre viszi a nem túl bonyolult ügyeket. A szolgáltatás célja egyébként nem az, hogy elvegye a profi jogászok kenyerét, hanem hogy segítse azokat, akik anyagi okok miatt nem tudnak ügyvédet fogadni. A DoNotPay egy kérdés-válasz formájú adatfelvétel során gyűjti össze a szükséges információt, így egy formailag teljesen helytálló beadványt készít a hozzá forduló felhasználónak.

BITPort
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter