Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 hónapja

Ismét megugrott a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma a múlt héten, először jegyeztek fel emelkedést öt héten belül.

A munkaügyi minisztérium legfrissebb közölése szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 4 ezerrel, 353 ezerre emelkedett az augusztus 21-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint. Elemzők 350 ezres értékre számítottak.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 366 ezer 500-ra mérséklődött a múlt héten, ami tavaly március 14. óta a legalacsonyabb szint.

Az augusztus 14-ével végződött héten a tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 3 ezerrel, 2 millió 862 ezerre, szintén tavaly március 14. óta legalacsonyabbra csökkent. Elemzők azonban ennél is jobb adatra, 2 millió 790 ezerre számítottak.

Valamivel több mint 12 millióan részesültek valamilyen típusú munkanélküliségi támogatásban az augusztus 7-ével zárult héten, mintegy 182 ezerrel többen, mint egy héttel korábban.

Júliusban 943 ezerrel emelkedett a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta pedig 5,4 százalékra csökkent a júniusi 5,9 százalékról.

  • 2022.08.24Babér Szeminárium Közelít a tanulmányi időszak, ezzel együtt pedig megszaporodnak a szakképzési munkaszerződéssel, tanulószerződéssel, hallgatói munkaszerződéssel, a duális képzéssel és a tanulók foglalkoztatásának lehetőségeivel kapcsolatos szakmai kérdések is. Augusztus 24-én a BaBér meghívott előadója, Greskóné Koller Krisztina gyakorlati példákon keresztül ad árnyalt képet a témáról online előadása során. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.11.07Scrum szimuláció, avagy agilitás a gyakorlatban Hogyan tanulható meg a rugalmas vállalati működés kockázatmentesen? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook